Mutations of this issue:
Zoom
Mutasd a szöveget

Címlap

Megnyílt a karácsonyi vásár

Megnyílt a karácsonyi vásár. Ünnepi fényekben ragyog a város: tegnap délután felkapcsolták a díszkivilágítást Nagyvárad központjában, megnyitva ezzel a karácsonyi vásárt is a Szent László téren. Mint már lapunkban is olvashattak róla, a vásárban jégpályát is kialakítottak a korcsolyázni vágyók számára, fűtött sátorban lehet enni és inni, illetve a téren felállított színpadon koncertekkel várják az érdeklődőket. Fotó: Alexandru Niţescu

Rö­vi­den

BN-lapterjesztés. Lapterjesztőt keresünk Biharpüspökibe és Margittára.

Hugh Grant

A Négy esküvő és egy temetés 25 év után folytatódik: a rövidfilmben Hugh Grant színész...

Új múzeuma van Váradnak

A zsidók négyszázötven éves jelenlétét bemutató múzeumot rendeztek be a nagyváradi Városháza utcai kis zsinagógában. Az ünnepélyes megnyitót szerda délután tartották.

Ünnepi tárlatnyitó

A decemberi ünnepek alkalmából december 7-én, péntek délután 18 órakor a Tibor Ernő...

Dolgoznak a Fő utcán

A nagyváradi Nagysándor József utca sétálóutcává való átalakítási munkálatai előtt a...

Politika

„Érdemes még próbálkozni Liviu Dragnea leváltásával”

Klaus Iohannis államfő nyíltan Liviu Dragnea szociáldemokrata (PSD) képviselőházi elnök leváltására és a Dăncilă-kormány elleni bizalmatlansági indítvány megszavazására biztatta szerdán a parlamenti ellenzéket. Dragnea szerint Iohannis teljhatalomra tör.

Rö­vi­den

Bérek. 2019-ben az egységes bértörvényben előírtaknak megfelelően nőnek a bérek a...

Bojkott

A liberális párti képviselők bojkottálni fogják az alsóház plenáris üléseit, ha azokat...

Helyi

Kecske az úton

Kecske az úton. Egy kecske jelent meg tegnap kora délután a nagyváradi Dragoş Vodă negyedbeli Barierei utcán az autósok nem kis meglepetésére. Az állat méltóságteljesen megállt az út közepén, s még arra is maradt idő, hogy lencsevégre kapjuk. Csak remélni tudjuk, hogy azóta megtalálta a gazdája. Fotó: Rais W. Fanni

Röviden

Kiállítás. Bimbózik a tulipán címmel december 7-én, pénteken 13 órától a Művészeti...

Jótékonysági koncert

A „Kelj fel és járj” Egyesület nagyváradi szervezete jótékonysági koncertre hívja az...

Kiss Stúdió

December 7-én, pénteken 18 órakor a Stúdió termében: Mathias Rex, avagy Mátyás király...

Operett-gálaest

December 19-én, szerda este 20 órától a Budapesti Operettszínház előadói, Oszvald Marika,...

Kisfilm készült a gyermekotthon lakóiról

Különleges kisfilmet mutatnak be az idei jótékonysági est keretében december 13-án a nagyszalontai Zilahy Lajos Művelődési Házban. A 15. alkalommal megrendezésre kerülő esten a hajdúvárosi gyermekotthon egy átlagos napjába pillanthat majd be a közönség.

Adventi készülődés Biharon

A Bihar községi Szélrózsa ifjúsági csoport, kihasználva a pedagógusok szakmai továbbképzése miatti szabadnapot, adventi készülődésre, kézműves foglalkozásra hívta az ovisokat és kisiskolásokat.

Székelyhí

Székelyhíd. 2018. december 8-án, szombaton 18 órától a székelyhídi közösségi házban...

Rö­vi­den

Biharszentjános. A biharszentjánosi Lónyay Tivadar Általános Iskola vezetősége és Sárközi...

Országos premier a székelyhídi iskolában

A székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum a romániai pedagógiatörténetben új fejezetet írt. Az országban elsőként az érmelléki városban vezetik be azt az új oktatási módszert, amelynek alapjául legókockák szolgálnak, és amelyet világszerte nagy sikerrel alkalmaznak.

Népek tengere

Sánta Gergő koreográfus rendezésében december 8-án, szombaton a Szigligeti Színház...

Röviden

Angol klub. Az Angol klub szokásos heti találkozóját tartja ma 18 órától a nagyváradi Ady...

Hegyek, völgyek, települések csodáinak a bemutatása

Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla két új kötetét mutatták be szerdán Váradon. A Veszprémben élő házaspár-szerzőpáros gyökerei Erdélybe nyúlnak: Váradi Péter Pál Váradon, Lőwey Lilla pedig Szovátán született. A szerzőkkel a révi közönség is találkozhatott hétfőn.

Megnyílt a nagyváradi zsidó történeti múzeum

Szerdán ünnepélyes keretek között nyílt meg a nagyváradi zsidóság történetének múzeuma a Városháza utcai kis zsinagógában. A létesítmény hétfő kivételével naponta 9 és 17 óra között látogatható. Egy belépőjegy felnőtteknek öt, gyerekeknek három lejbe kerül.

Szenzációs magyar és román siker a kézilabda Eb-n

Románia és Norvégia mellett Németország lesz a magyar válogatott ellenfele a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében, miután 30–28-ra legyőzte Csehországot a D csoportban. Norvégia pont nélkül kezdi majd a középdöntő 2. csoportját, mivel Romániától is kikapott, méghozzá nem is akárhogyan, 31–23-ra. A C csoportban Hollandia kulcsembereit pihentetve is simán, 34–23-ra győzött a már kiesett horvátok ellen, míg a magyar együttes 32–26-ra legyőzte Spanyolországot, így két pontot visz magával a középdöntőbe. A magyarok 45 percig leradírozták ellenfelüket a pályáról, és váratlanul fölényes győzelmet arattak.A C csoport végeredménye: 1. Hollandia

Vakációváró forduló

A Ripensia tegnap játszott volna, a Luceafărul nem egyezett bele, ezért kettejük idei utolsó bajnoki meccsét szombaton 11 órától rendezik.

Álom a BL?

Az UEFA a napokban kihirdette, hogy 2021-től a Bajnokok Ligája, az Európa-liga és a harmadik...

Nemzeti Liga

A férfikosárlabda első osztály 9. FORDULÓjában született eredmények: Temesvári SCM–Nagyváradi VSK U 76–99, Bukaresti Steaua–Craiovai SCM U 65–72, Szebeni CSU–Bukaresti Dinamo 101–75, Piteşti-i Argeş BCM U–Kolozsvári U BT 80–83. 1. Szeben

I. Liga

Az első osztályú román labdarúgó-bajnokság 18. FORDULÓjában született eredmények: Voluntari-i FC–Hermannstadti FC 2–0, Bukaresti Dinamo–Kolozsvári CFR 0–3, Medgyesi Gaz Metan–Konstancai Viitorul 2–2, Sepsiszentgyörgyi Sepsi–Bukaresti FCSB 4–2, Călăraşi-i Dunărea–Giurgiui Astra 1–2. TEGNAPI LAPZÁRTÁNK UTÁN ÉRT VÉGET: Botoşani-i FC–Jászvásári CSMS, Chiajnai Concordia–Craiovai CSU.Az állás: 1. CFR

Sport

Nyolc pályázatot tettek le az RMDSZ-frakció tagjai

Nyolc pályázatot tett le az RMDSZ-frakció, kihasználva a nagyváradi önkormányzat által meghirdetett participatív költségvetés által kínált lehetőséget. A részletekről az érintettek tájékoztattak tegnap a Sas-palotában tartott sajtótájékoztató keretében.

„Indokolatlanok az adóemelések”

A Bolojan-féle adminisztráció helyi adó- és illetékpolitikáját bírálta sajtótájékoztatóján Kirei Melinda, az RMDSZ frakcióvezetője. Szerinte a polgármester visszaél a kétharmadjával.

Az Ady líceumban is járt a Mikulás

A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumot is meglátogatta tegnap a Mikulás. Természetesen nem érkezett üres kézzel, előbb azonban a diákoknak kreativitásukról kellett bizonyságot adniuk.

Tárlatnyitó-maraton

Az Euro Foto Art Egyesület három kiállítást nyit meg szombaton, december 8-án Nagyváradon.

Rö­vi­den

Előfizetés. Minden váradi lakos figyelmébe ajánljuk, aki nem előfizetője a Bihari Napló...

Szolgáltatás

Színes

Dóri

Dórit érdekli a divat és a modellkedés.Fotó: Janics Attila

Kisállat

Mintha egy kissé szorult helyzetbe kerültem volna…

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés