Mutations of this issue:
Zoom
Mutasd a szöveget

Címlap

Csatlakozás?

Három ország schengeni övezethez való csatlakozásáról tárgyaltak a felek nemrégiben.

A kedvenc szegfű

A kedvenc szegfű. Ady édesanyjától tudjuk, hogy a költőnek milyen sokat jelentett a szegfű. Egykoron így vallott arról: „Drága jó Bandikámnak a szegfű volt a kedvenc virága. Kérte, hogy a kis kertet ültessem be szegfűvel. Úgyis tettem mindig. De egy szálat sem tépett le anélkül, hogy előbb engedélyt ne kért volna. »Drága Ides, megengedi, hogy megrövidítsem egy szál bordó szegfűvel?« – kérdezte minden egyes alkalommal. Persze hogy megengedtem.” Múlt szombaton valaki piros szegfűt helyezett el a Holnaposok szoborcsoporthoz, jutott az asztalra és Dutka Ákosnak, sőt Emőd Tamásnak is. Ady viszont nem kapott kedvenc virágából… Fotó: Alexandru Niţescu

Bátori Géza

Bors az elmúlt 30 évben látványos gazdasági fejlődésen esett át.

Farsangoltak

Farsangoltak. Múlt csütörtörtökön tartották soron következő havi találkozójukat a...

Röviden

Zárva. A Nagyváradi Közlekedési Vállalat (OTL) tudatja, hogy Váradon az egyetem melleti...

Nyertek

Nyertek. A másodosztályú női röplabda-bajnokság 16. fordulójában a Nagyváradi Egyetem SK...

Előadás

Staharóczky Noémi táplálkozási tanácsadó tart meglepetés-kóstolóval egybekötött...

Politika

Közlemény

A dr. Szili Katalin által életre hívott Erdélyi Magyar Autonómia Kerekasztal résztvevői –...

Helyi

Farsangoló öregdiákok

Farsangoló öregdiákok. Február 7-én, csütörtörtök délután soron következő havi találkozójukat tartották a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületének tagjai a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum egyik osztálytermében. Ezúttal családi farsangolás céljából gyűltek össze, így a jó hangulat eleve garantált volt. A vidámság pedig csak fokozódott, hiszen a születés- és névnaposok köszöntése után többen- Miklós Mihály és Jakab György- vicceket meséltek, illetve Pásztai Ottó és Hatfaludy Huba is készültek humoros szövegekkel. Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Kék hírek

Gyorshajtás. Csütörtökön, február 7-én a nagyváradi Aradi úton délután 4 óra körül...

Látványos fejlesztéseket eszközöltek Bors községben

Bors község azon kivételes községek közzé tartozik, amely a rendszerváltást megelőzően is jelentős fejlesztéseket tudott felmutatni, lévén az ország nyugati kapuja. Az elmúlt közel 30 évben újabb látványos gazdasági fejlesztéseken esett át. Bátori Gézával beszélgettünk.

Látványos fejlesztéseket eszközöltek Bors községben

Bors község azon kivételes községek közzé tartozik, amely a rendszerváltást megelőzően is jelentős fejlesztéseket tudott felmutatni, lévén az ország nyugati kapuja. Az elmúlt közel 30 évben újabb látványos gazdasági fejlesztéseken esett át. Bátori Gézával beszélgettünk.

„Iránytű lehet a mindennapokban”

Ferenc pápa történelminek minősített csíksomlyói látogatásához közeledve filmvetítésre került sor a székelyhídi római katolikus plébánia szervezésében, annak közösségi házában, csütörtök este.

Rö­vi­den

Fotókiállítás. A margittai művelődési ház emeleti kiállítótermében február 15-én, 15...

Lengyel gordonkaművész fellépése

A nagyváradi filharmóniában a múlt heti hangversenyen a meghívott karmester, Walter Hilgers Németországból, az előadóművész, Joanna Sachryn Lengyelországból érkezett.

Gól az utolsó percben

A másodosztályú társ otthonában, az Aradi UTA pályáján játszotta újabb előkészületi...

Labdarúgókörkép

I. Liga. Az első osztályú román labdarúgó-bajnokság 23. FORDULÓjában született eredmények: Giurgiui Astra–Konstancai Viitorul 3–0,Sepsiszentgyörgyi Sepsi–Bukaresti Dinamo 0–1, Călăraşi-i Dunărea–Chiajnai Concordia 2–1. TEGNAPI LAPZÁRTÁNK UTÁN ÉRT VÉGET: Jászvásári CSMS–Medgyesi Gaz Metan, Craiovai CSU–Kolozsvári CFR. MA JÁTSZÁK: Botoşani-i FC–Voluntari-i FC (17 óra), Bukaresti FCSB–Hermannstadti FC (20 óra).Az állás: 1. Kolozsvári CFR

Sport

Képernyőn vagyunk

Sísportok, biatlon, síugrás, szánkó, alpesisí – Eurosport 2, 7.30–21.50 óra.

Kézi BL

A Telekom Veszprém hazai pályán 29–26-ra nyert az A csoportot vezető Barcelona ellen a...

Férfivízilabda Szuperliga

A férfivízilabda élvonal 10. FORDULÓjában született eredmények: Nagyváradi VSK Digi–Nagyváradi Crişul 18–5 és 17–7, Marosvásárhelyi VSK–Brassói Corona Sportul 10–23 és 5–19, Kolozsvári Politehnica–Bukaresti Dinamo 7–19 és 5–19, Bukaresti Steaua–Bukaresti Rapid 16–5 és 10–4. Az Aradi Amefa szabadnapos volt.A bajnokság állása: 1. Bukaresti Steaua

Ő a mi Puşcaşunk!

A másodosztályú olasz labdarúgó-bajnokság táblázatának élén telelő Palermo nem kezdte...

A 4. vereség

Elszenvedte negyedik vereségét a Nagyváradi VSK másodosztályú férfikézilabda együttese,...

Újabb Törzsasztal volt Váradon

Kántor Lajos és Láng Gusztáv Száz év kaland – Erdély magyar irodalmáról című kötetének (Bookart kiadó, 2017) nagyváradi bemutatóját tartották pénteken a Törzsasztal keretében.

Szolgáltatás

Színes

Zeneszerzői est és vizsga volt

Az idei első Hang-Játék-Tér elnevezésű zenei eseményre került sor a Partiumi Keresztény Egyetem Bartók-termében pénteken, az est a mesterszakos hallgatók félévi vizsgája is volt.

Enikő

Enikő hobbija a divat és a modellkedés.

Kisállat

Hát ilyet… Ebédidő van, és a tálam még üres…

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés