Mutations of this issue:
Zoom
Mutasd a szöveget

Címlap

Adventi kórushangverseny

Adventi kórushangverseny. Az elmúlt vasárnap délutánján adventi kórushangversennyel emlékeztek meg az egy éve elhunyt Veres-Kovács Attila lelkipásztorról egykori gyülekezetében, a nagyvárad-olaszi református templomban. Az istentiszteleti alkalmon ft. Csűry István református püspök hirdette az igét, majd a helyi kórus mellett fellépett a Csillagfény, a Nagyváradi Kántorok kórusa, valamint a képünkön látható Vox Pastoris lelkészkórus is. /3. Fotó: János Piroska

Rö­vi­den

BN-lapterjesztés. A Bihari Napló lapterjesztőt keres Érkeserűbe, Biharpüspökibe és...

Alin Iuhas-Novac

A nagyváradi 1. számú Speciális Technológiai Líceumban zajlott újabb erőszakos cselekmény...

Elindult az első bécsi járat

Vasárnap indult útnak a Nagyváradot is érintő Kolozsvár–Bécs vonatjárat, melyre a legolcsóbb jegy 133 lejbe került. Vasárnap 10.15-kor indult el a vonat a nagyváradi vasútállomásról.

Nagyszántó

Nagyszántó. Mikulásváró ünnepségen látták vendégül a nagyszántói óvodások és...

Előadás

Előadás. Erőss István, az egri Eszterházy Károly Egyetem Képzőművészeti Tanszékének...

Meghívó

Az RMDSZ Bihar Megyei Szervezete Választmányának 2018. november 9-i határozata, valamint az...

Karácsonyi könyvek

A nagyváradi Illyés Gyula Könyvesboltban (Teleki utca) karácsonyi gyermekkönyvek, ünnepi...

Politika

Bizalmatlansági indítvány a Dăncilă-kormány ellen

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke szerint az ellenzék még ezen a héten nyújtja be a parlamentbe a Viorica Dăncilă vezette kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványt. Most semmi esély a célba érésére Tăriceanu szerint.

Cioloş szélsőséges szervezetek tagja volt

Dacian Cioloş, volt európai biztos és volt technokrata miniszterelnök, nacionalista szervezetekben kifejtett fiatalkori tevékenységéről közölt tényfeltáró cikket a Gazeta de Cluj hetilap.

Röviden

Beteg. Egészségi állapotára hivatkozva nem jelent meg hétfőn a főügyészségen Klaus...

Helyi

Kórushangverseny Veres-Kovács Attila emlékére

Adventi kórushangversennyel emlékeztek meg vasárnap az egy éve elhunyt Veres-Kovács Attila lelkipásztorról az olaszi református templomban. A kórusok fellépése előtt ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdette az igét.

Bírságok

A közlekedésrendészet december 7–9. között folytatta ellenőrzéseit a megye útjain a...

Folytatódik a sztráda Bihar megyében is

Magyarországon 2019. végén, vagy 2020. elején adják át az M4 Berettyóújfalu és a határ közti szakaszát. Hogyan tovább? Erre a kérdésre válaszoltak a határ két oldalán illetékesek.

Mikulás-buli az EKE-tagokkal

Vasárnap délután jó hangulatú Mikulás-bulit szervezett az EKE ’91 Nagyvárad–Bihar, illetve Fekete Irén a püspöki Bocskai István közösségi Házban. A rendezvényen Pontos Csaba zenélt.

Rö­vi­den

Előfizetés. Minden váradi lakos figyelmébe ajánljuk, aki nem előfizetője a Bihari Napló...

Ütköztek

December 7-én, pénteken Nagyváradon, a Tudor Vladimirescu és a Duiliu Zamfirescu utcák...

Szövetséget kötött négy nyugat-romániai város

Nagyvárad, Arad, Temesvár és Kolozsvár polgármesterei szombaton létrehozták a Nyugat Szövetségét, melytől azt remélik, hogy segítségével nagyobb sebességre kapcsolhatják városaik és régióik fejlesztését. A célkitűzések négy csoportba vannak felosztva.

Ünnepi villamosok

Ünnepi villamosok. Az OTL tudatta, hogy mától két, ünnepi díszbe öltöztetett villamos is...

Rö­vi­den

Új Atlantisz-kör. Az Új Atlantisz-kör immár a negyedik Mikulás-partiját szervezi, amire...

Verekedés egy nagyváradi líceumban

A váradi 1. számú Speciális Technológiai Líceumban zajlott újabb erőszakos cselekmény borzolja a kedélyeket. Mint megtudtuk, a Bihar Megyei Tanfelügyelőség már vizsgálja az ügyet.

Rö­vi­den

Szentségimádás. December harmadik vasárnapján, 2018. december 16-án Zilahon lesz a híveknek...

Kezdőlökés a Megyei Tanácstól a gázprogramhoz

Tegnap délután rendkívüli gyűlést tartott a Megyei Tanács. Két előterjesztés szerepelt a napirenden: az egyik pénzosztásról szólt településeknek, a másikat elnapolták, mert a liberálisok miatt még mindig nincs aktualizálva a megye köz- és magánleltára.

Tovább küzdenek Miculáékkal...

A vállalkozóknak vissza kell fizetniük a már megkapott összegeket – szögezte le a bizottság közleménye –, ám a behajtás nem történt meg.

AdományestSzalontán

A nagyszalontai RMDSZ immár 15 esztendeje rendezi meg a szegény és árva sorsú gyermekek...

Mára halasztották

Tegnapra lehetett várni a végleges ítélethirdetést a volt megyei RMDSZ-elnök és volt megyei...

Varázslatos operett-előadás volt Váradon

Ennyire látványos operett-előadást talán még nem is láthatott a váradi közönség. Vasárnap két teltházas előadást is tartottak a Szigligeti Színházban, a Monarchia Operett és az est házigazdája, Esztergályos Cecília káprázatos és magas színvonalú élményt nyújtott.

Hangverseny

Hangverseny. 2018. december 16-án, advent 3. vasárnapján 19 órakor kezdődik a keresztény...

Halálos munkabaleset

Egy 30 éves székelyhídi férfi hunyt el a múlt szerdán, december 5-én Nagyváradon, az...

Két érem vívásban

A magyar, román, szerb, ukrán, lengyel és német sportolókat felvonultató Kis Olimpikonok...

Ezüst

Ezüst. A december 8-9. között Aradon megrendezett nemzetközi cselgáncs-versenyen részt vett...

Új szabályok jönnek

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) elfogadta a vízilabdára vonatkozó...

Kézilabda EB: ki lesz itt elődöntős?

A Franciaországban zajló Európa-bajnokság leggyengébb meccsét produkáló román női kézilabda-válogatott 29–24 arányú vereséget szenvedett vasárnap este Nancy-ban Hollandiától. A meccs első fele kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, bár már akkor is a hollandok akarata érvényesült, a szünetben 11–10 volt a javukra. A második félidőben mintha leblokkoltak volna Ambros Martin tanítványai és egy negyedóra alatt a hollandok – egy 10–3-as szériával – 21–13-ra elhúztak, s ezt a különbséget nem sikerült behozni a román lányoknak, különösen, hogy a meccs MVP-jének választott Tess Wester kapus a lövések 42 százalékát megfogta.Ki jut továbbUgyanakkor az is eldőlt, hogy a magyar női kézilabda-válogatott csak akkor juthat az elődöntőbe – és akkor sem biztos –, ha legyőzi Romániát a középdöntő harmadik fordulójában, szerdán Nancyban. A csoportból még öt mérkőzés van hátra, s számos forgatókönyv elképzelhető. Az biztos, hogy a magyarok a német válogatott vasárnapi 26–25-ös legyőzésével életben tartották esélyüket a legjobb négy közé jutásra. Azonban a románok elleni siker sem jelentene biztos magyar továbbjutást. Ha a két csapat azonos pontszámmal zárja a középdöntőt, közöttük az egymás elleni eredmény rangsorol, ez a spanyolok, a németek és a románok esetében a magyaroknak kedvezne, a hollandok és a norvégok esetében nem. Ha kettőnél több csapat végez ugyanannyi ponttal, akkor közöttük – az egymás elleni eredményeikből számolt – minitabella dönt, ami a gólkülönbség miatt nem lenne előnyös a magyar válogatottnak. Ha ma a románok legyőzik a spanyolokat, a norvégok pedig a hollandokat, majd szerdán délután a norvégok a spanyolokat is megverik, a magyar együttesnek annak tudatában kell pályára lépnie Romániával szemben, hogy győzelem esetén sem lehet elődöntős. Mindkét középdöntő-csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat. Érdekesség, hogy utóbbira a románok elleni döntetlennel is maradna esélye a magyar csapatnak, de még egy győzelemmel is lemaradhat róla, ha számára szerencsétlenül alakulnak az eredmények. Mindebből ki lehetett számolni azt is, hogy Románia akkor biztos elődöntős, ha ma legyőzi Spanyolországot, szerdán pedig Magyarországot, minden más eredmény esetén azonban nem jutna be a legjobb négy közé. A kontinenstorna győztese kvótát szerez a 2020-as tokiói olimpiára, s a további két dobogóshoz hasonlóan kijut a jövő decemberi, kumamotói világbajnokságra.A 2. csoportbanA középdöntőben született eredmények: Spanyolország–Németország 23–29, MAGYARORSZÁG–Norvégia 25–38, MAGYARORSZÁG–Németország 26–25, Hollandia–ROMÁNIA 29–24.A MAI MŰSOR, 19 ÓRA: Spanyolország–Románia; 22 ÓRA: Hollandia–Norvégia. SZERDA, 16.45 ÓRA: Spanyolország–Norvégia; 19 ÓRA: MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA; 22 ÓRA: Hollandia–Németország. 1. Hollandia

Labdarúgó I. Liga

Az első osztályú román labdarúgó-bajnokság 19. FORDULÓjában született eredmények: Hermannstadti FC–Bukaresti Dinamo 1–1, Kolozsvári CFR–Medgyesi Gaz Metan 2–2, Jászvásári CSMS–Călăraşi-i Dunărea 1–0, Giurgiui Astra–Chiajnai Concordia 3–1. TEGNAPI LAPZÁRTÁNK UTÁN ÉRT VÉGET: Sepsiszentgyörgyi Sepsi–Botoşani-i FC, Craiovai CSU–Voluntari-i FC. A vasárnapra tervezett Bukaresti FCSB–Konstancai Viitorul találkozót a nagy köd miatt elhalasztották. 1. Kolozsvári CFR

Tarom: újabb gondok

Az 1954-ben alapított Tarom ötven célállomás felé működtet járatokat, flottája 23 repülőgépből áll, amelyeknek egy része elavult.

Kiss Stúdió

Kiss Stúdió. December 14-én, pénteken 16 órakor a Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpont...

Sport

Margitta

A nagyváradi Szigligeti Társulat bérletet hirdet a margittai Művelődési Házban.

Röviden

Biharszentjános. A biharszentjánosi Lónyay Tivadar Általános Iskola vezetősége és Sárközi...

A második adventi gyertyagyújtás

A második adventi gyertyagyújtás. December 9-én, vasárnap 17.30-kor meggyújtották a második gyertyát a Szent László téren felállított adventi koszorún. A szertartást Mátyás Attila lelkész vezette, illetve a Szent László templom Halmos László kórusa kísérte.  Fotó: Pikó Stefánia

Kék hírek

Baleset a zebrán. Szabályosan, a zebrán átkelő nőt ütött el egy bánffyhunyadi 37 éves...

Szolgáltatás

Mikulás járt Réven

A révi kultúrotthon adott helyet szerdán délután a helyi ovisok és az iskola magyar tagozatos...

Színes

Edina

Edina hobbija a divat és a zene.

Karácsonyi cupcake

Hozzávalók: 4 db tojás, 4 ek cukor, 1/2 db citrom leve, 0,75 dl olaj, 2 mk szódabikarbóna, 20...

Kisállat

Megint megtalált a gazdi… Pedig ez egy jó rejtekhelynek tűnt!

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés