Mutations of this issue:
Zoom
Mutasd a szöveget

Címlap

A szerelmesek napja

A szerelmesek napja. Itt a Bálint-nap, és ez azok figyelmét sem kerülhette el, akiket különösebben nem foglalkoztat a szerelmesek napja. A kirakatok polcai szívecskés bögrékkel, szív alakú párnákkal, kis Cupido-figurákkal, és sok egyéb piros, csillámos, szív alakú termékkel vannak tele. Virágárusokból is kétszer annyi bukkan fel most az utcákon, az üzletekben szebbnél-szebb csokrokkal készülnek, és sok Bálint-napi eseményt hirdetnek városszerte a szórakozóhelyeken, színházban, de még a bevásárlóközpontokban is. /16. Fotó: Alexandru Niţescu

Biró Albin

Biró Albin biztosítási szakértő nyilatkozott a Bihari Naplónak az utazási kötvények...

Nehéz megtalálni a gyújtogatót

Még mindig nincs eredménye a nagyváradi Fekete Sas-palotában történt zászlóégetési kísérlet ügyében zajló nyomozásnak, holott a bűncselekményről videofelvételek is készültek.

Röviden

Farsangi bál. A Nagyváradi Német Demokrata Fórum március 2-án farsangi bált rendez a...

Politika

Iohannis populizmussal vádolja a kormánypártot

Románia biztonságát kockáztató populizmussal vádolja Klaus Iohannis államfő a bukaresti kormány vezető erejét képező PSD-t, amiért annak elnöke a titkosszolgálatoktól vonna el költségvetési forrásokat egészségügyi programok finanszírozása érdekében.

Ipari termelés

Tavaly az ipari termelés 3,5 százalékkal nőtt az előző évhez mérten – közölte szerdán...

Elhunyt Nagy Csaba órásmester

Elhunyt a szentjobbi származású, de évtizedek óta Nagyváradon élt Nagy Csaba Sándor órásmester. Egyik találmányának köszönhetően mutatta ismét a pontos időt a vártemplom óraszerkezete.

Röviden

Szentségimádás. Február harmadik vasárnapján, 2019. február 17-én a nagyvárad-velencei...

Helyi

Helyi rendőrség: kevés emberrel is sokat bírságolnak

A nagyváradi helyi rendőrség a tavaly 22.200 bírságot rótt ki összesen 4,1 millió lej értékben, derül ki az intézmény évértékelő jelentéséből, amelyet tegnap ismertettek. Mint elhangzott, növekvő tendenciát mutatnak a városban a közlekedési vétségek.

Taxisok: Nagyváradon is tiltakoznak

A Bihar megyei taxiskamara képviselői a helyi kormányzati képviselőnek, Ioan Mihaiu prefektusnak adtak át petíciót, amelyben szolidarizálnak a román fővárosban tiltakozó kollégáikkal.

Ütköztek

Ütköztek. Baleset történt szerdán, délelőtt fél 11 körül a 79-es jelzésű országúton, Gyapjún. Egy 49 éves belényesi férfi Nagyszalonta irányából Nagyvárad felé vezetett egy személyautót, majd előzésbe kezdett, nem vette figyelembe a záróvonalat, és ütközött egy másik személyautóval, melyet egy 24 éves gyapjúi fiatalember vezetett, aki éppen balra akart fordulni, hogy betérjen egy benzinkúthoz. A baleset során a második autó sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. Forrás: Facebook/Info trafic jud. Bihor

Precedens nélküli sértésnek minősítik a PSD véleményét

A Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS) Kollégiumának két tagja, Alexandra Toader és Germina Nagâţ azt kéri a testület elnökétől, Constantin Buchettől, hogy foglaljon állást a Szociádelmokrata Párt keddi kijelentésével kapcsolatban.

Mindszenty József bíboros boldoggá avatási ügye

Ferenc pápa engedélyezte a Szentté Avatási Kongregációnak, hogy dekrétumban tegye közzé Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, Magyarország egykori prímása „hősies erényeinek elismerését”.

Nem lett öngyilkos

Nem lett öngyilkos – ahogyan arról korábban bírósági források hírt adtak – az a...

Labdarúgó BL

Nagy lépést tett a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé jutás felé a Paris...

Egészség

Szakított

A legfrissebb információk szerint, a párbajtőrvívó Bianca Benea nem edz tovább Nicolae Ille...

Hamarosan indul az Iskola utáni iskola Köröstarjánban

Több mint 300 gyerek veheti igénybe rövid időn belül azt az épületegyüttest, amely az Iskola utáni Iskola program része, tudtuk meg Pék Józseftől, Körösgyéres község alpolgármesterétől. Jelenleg folynak az engedélyeztetések, amelyeket szakegyeztetés előzött meg.

Sport

Különleges egyéni kiállítást nyitottak meg

Az immár több mint egy hónapja tartó 7. Szathmáry Pap Károly Fotófesztivál keretében kedd délután Ionel Onofraş egyéni kiállítását nyitották meg Váradon. A tárlat március 7-ig látogatható.

Röviden

Könyvajánló. Újra kapható Borbély Gábor: Szőlő és bor az Érmelléken, Dukrét Géza: A...

Szolgáltatás

Színes

Ildikó

Ildikó szívesen modellkedik a szabadidejében.

Kisállat

Ez a legjobb módja, hogy mindenhova elkísérjem a gazdit!

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés