Mutations of this issue:
Zoom
Mutasd a szöveget

Címlap

Óvodások farsangi mulatsága

Óvodások farsangi mulatsága. A biharpüspöki 15-ös óvoda gyermekei is részt vettek a Hegyközkovácsiban megrendezett farsangi mulatságon, melyre szerdán került sor. Mintegy 240 óvodás részvételével zajlott az esemény, akiket meglepetésként, a Libavonat zenekart képviselve, Papp Attila szórakoztatott. Az interaktív koncert után jelmezes felvonulás volt, majd elfogyasztották a szülők által készített farsangi fánkokat. /8. Fotó: Törő Enikő

Böcskei László

A pápalátogatás okán különvonat indítását szorgalmazza Nagyváradról Csíksomlyóra...

Nincs szó a vizsgák módosításáról

A román tanügyminiszter kifejtette: véleménye szerint társadalmi párbeszéd és nyilvános vita témájává kell tenni minden, az oktatási rendszer javítását célzó kezdeményezést.

Farsangi mulatság

Elegánsabb helyszínen, az Armonia Venue rendezvényházban tartják meg Nagyváradon március...

Rö­vi­den

Szentségimádás. Február harmadik vasárnapján, 2019. február 17-én a nagyvárad-velencei...

Politika

Gyanúsítottként idézte be az ügyészség Kövesit

Gyanúsítottként idézte be a romániai igazságszolgáltatás szereplői által elkövetett bűncselekményeket kivizsgáló ügyészség (SIIJ) Laura Codruţa Kövesit, a DNA volt vezetőjét – erősítette meg tegnap Adina Florea, a SIIJ főügyészhelyettese.

Lassuló növekedés

4,1 százalékra lassult Románia gazdasági növekedése 2018-ban, az egy évvel korábban...

Helyi

Zarándokvonat indulna Váradról Csíksomlyóra

Ferenc pápa látogatása okán különvonat indítását szorgalmazza Nagyváradról Csíksomlyóra Böcskei László római katolikus megyés püspök, aki kéri: az érdeklődők válasszák ezt az utazási módot, mert ezzel is könnyíthetik a szervezők munkáját.

Szinte romhalmaz

Szinte romhalmaz. Lepusztult, már-már romos állapotban éktelenkedik Nagyvárad belvárosában az egykor szebb napokat megélt Constructorul Klub. Az ingatlan magántulajdonban van, a nagyváradi önkormányzatnak pedig, mely átalakította a Szigligeti, az Ady Endre utcák kereszteződésének a környékét, nincs terve az épülettel, úgyhogy nem tudni, meddig fog még ilyen állapotban éktelenkedni ez az épület a belvárosban. Fotók: Alexandru Niţescu 

Kátyúzás

Kátyúzás. Tegnap reggel munkások tömték be a kátyúkat a váradi Moldovei és Robert Owen...

Tűz volt Kisszántón

Szerdán késő este, nem sokkal éjfél előtt értesítették a tűzoltókat, hogy kigyulladt egy...

Hollós Mátyás

A Szigligeti Színház Lilliput Társulatának következő bemutatója a Hollós Mátyás című...

Röviden

Monospetri. A margittai Horváth János Társaság színjátszó csoportja február 17-én,...

Kőrösi Csoma Sándor nyomában Nagyenyedtől Zangláig

Nagy vállalkozásra szánta el magát Pengő Zoltán egykori váradi újságíró: gyalog végigjárja Kőrösi Csoma Sándor útját Nagyenyedtől az indiai Zangla településig, ahol a székely tudós tanult és dolgozott. A kalandos útról nyilatkozott a Bihari Naplónak.

Kék hírek

Büntetések. Szerdán, február 13-án a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség 219 büntetést...

Könyvek

Újra kapható dr. Fleisz János történész Nagyvárad művelődési élete 1940–1944 című...

Farsangi mulatság a Libavonattal

Nagyvárad-körzeti óvodák farsangi mulatságát tartották szerdán Hegyközkovácsiban. A jó hangulatért Papp Attila felelt, és a látványos jelmezek, illetve a farsangi fánk sem maradhatott el.

Röviden

Tanácsülés. Összehívták a nagyváradi városi tanács rendkívüli ülését.

A kézilabda „előszobájában” vetélkednek

160 gyereket és kísérőiket várják a hétvégén a mihályfalvi sportcsarnokba, az első Értől az óceánig elnevezésű szivacskézilabda tornára. A cél, hogy a gyerekeknek sikerélményben legyen részük!

Sport

Székelyhídi mini BL: rajt–cél győzelem!

Az elmúlt évek talán legjobb kispályás teremlabdarúgó-bajnoksága ért véget szombaton az érmelléki városban. Végre nem volt meg a csapatok közötti óriási különbség és ez talán annak is tudható be, hogy nem rendeztek hasonló tornát Érmihályfalván.Ami az utolsó fordulót illeti, a már bajnokként pályára lépő tűzoltók, igazi gálameccset játszottak, a védekezéssel abszolút nem foglalkoztak, ennek köszönhetően gólzáporban volt része a publikumnak. Ami még kérdés volt a zárónapon, az a második hely kiléte, melynek izgalmát a Semjén City válaszolta meg: nem jelent meg a csokalyiak ellen, utóbbiak így játék nélkül ezüstérmesek lettek, a bronzérmek Éradonyba kerültek.Az utolsó forduló eredményei: FC Thursday–Bad Boys 5–7, Roma FC–NoName FC 2–3, Keresztúr-Olaszi–SLC Éradony 2–17, Pompierii–Grand Casino 9–7, Csokaly–Semjén City 6–0 (játék nélkül). A végeredmény: 1. Pompierii

Szolgáltatás

„Etalon, mérce, ő a csupa nagybetűs püspök”

1939. február 12-én Andrea Cassulo romániai apostoli nuncius lelkes papi és hívő közösség jelenlétében Márton Áront püspökké szentelte a Szent Mihály templomban – erre emlékeztek kedden Kolozsváron. A szentmise szónoka Mons. Fodor József vikárius volt.

Színes

Melinda

Melinda szívesen modellkedik, amikor lehetősége van rá.

Kisállat

Vannak dolgok, amiken szeretek sokáig elrágódni…

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés