Mutations of this issue:
Zoom
Mutasd a szöveget

Címlap

Ballagás a PKE-n

Ballagás a PKE-n. Június 15-én, szombaton délelőtt 9 órakor kezdődött a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) végzőseinek ballagási búcsúztatója, majd 11 órától zajlott le az ünnepi istentisztelet és évzáró ünnepség, melynek keretében átadták a kiválósági ösztöndíjakat is. /6. Fotó: Pikó Stefánia

Kezdődik a képességfelmérő

Országszerte 154.956 nyolcadik osztályt végzett tanuló iratkozott fel a ma kezdődő képességfelmérő vizsgára – közölte az oktatási minisztérium. Az eredményeket június 25-én teszik közzé.

A szecesszió világnapja

A szecesszió világnapja. Kétnapos programsorozattal ünnepelték a szecesszió világnapját Nagyváradon az elmúlt hétvégén. Látogató körúttal, kulturális programokkal és látványos vetítéssel készültek a szervezők. /8. Fotó: Alexandru Niţescu

Nyugtalottó

A 2019. május 2-án kibocsátott, 639 lej értékű pénztárszalagok bizonyultak nyerőnek a...

Rö­vi­den

ÖltöztetŐ. Vakációs bibliahetet tartanak Nagyvárad-Csillagvároson 2019. június 17-el...

Politika

Az 56-os vértanúk emléknapja

Az 56-os vértanúk emléknapja. Virágokat helyezett el Orbán Viktor magyar miniszterelnök Nagy Imre sírjánál a 301-es parcellában június 16-án, vasárnap, az 56-os vértanúk emléknapján. Orbán Viktor feleségével fejezte ki tiszteletét az 1956-os mártír-miniszterelnök sírjánál Nagy Imre újratemetésének 30. évfordulóján – látható az Orbán Viktor Facebook-oldalán vasárnap reggel Gloria victis felirat alatt közzétett felvételen. A kormányfő és Lévai Anikó megemlékezett a névtelen áldozatokról és névtelen elesettekről is. A másik felvételen Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke koszorúz Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének harmincadik évfordulóján Nagy Imre szobránál, a Jászai Mari téren 2019. június 16-án, az 56-os vértanúk emléknapján. Fotó: Facebook, MTI/Máthé Zoltán

Szabadságkoncert

Szabadságkoncert. Fellépők a Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének harmincadik évfordulója alkalmából rendezett Szabadságkoncerten, a budapesti Hősök terén 2019. június 16-án, az 56-os vértanúk emléknapján. Fotó: MTI/Mónus Márton

Helyi

Bemutató: Szép magyar ének

A Csillagocska Alapítvány és a Partiumi Magyar Művelődési Céh közös szervezésében péntek este a PKE dísztermében tartották a Szép magyar ének című dokumentumfilm váradi bemutatóját.

Könyvbemutató Debrecenben: Nagyvárad krónikája

Vasárnap este a debreceni Csapó utcában zajlott 90. Ünnepi Könyvhéten ismertették Kormányos László Nagyvárad krónikája című kötetét. Szabó Ödönnel és Szűcs Lászlóval beszélgetett a szerző. Váradon június 20-án, csütörtökön 17 órakor mutatják be a kötetet.

Tízéves a Balettke

Tízéves a Balettke. Születésnapi előadás helyszíne volt vasárnap délután a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme: a tízéves Balettke gyermekbalett megünnepléseként L. Székely Melinda koreográfiájában a Hol volt, hol nem volt előadást láthatta a közönség. Az előadás a Partiumi Magyar Művelődési Céh és a Balettke Táncstúdió szervezésében jött létre. Fotó: János Piroska

Röviden

Új Atlantisz-kör. Az Új Atlantisz-kör évadzáró eseményének meghívottja Várdai Gabriella...

Értékmentés és szórakozás a Székelyhídi Városnapokon

Az elmúlt hétvégén megtartott városünnepen kicsik és nagyok, fiatalabbak és idősebbek egyaránt megtalálhatták a számukra legmegfelelőbb elfoglaltságot. A korosztályos igényeknek eleget téve a sokrétűség is szempont volt a program összeállításakor.

Rö­vi­den

Három hetes ingyenes intenzív angol tanfolyam indul június 24. – július 12. között, a...

„A jövő mindig a fiatalok kezében van”

Június 15-én, szombaton délelőtt 9 órakor kezdődött a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem végzőseinek ballagási búcsúztatója, majd 11 órától zajlott le az ünnepi istentisztelet és évzáró ünnepség, melynek keretében átadták a kiválósági ösztöndíjakat is.

Ünnepség

A székelyhídi Gyermek Jézus Otthon ünnepét idén a szokásos június 1. helyett, amikor a...

Rö­vi­den

Előfizetés. Minden váradi, Bihar megyei lakos figyelmébe ajánljuk, aki nem előfizetője a...

Hálaadó, ünnepi istentisztelet Köröstarjánban

Június 16-án délelőtt hálaadó ünnepi istentisztelet volt a köröstarjáni református templomban, abból az alkalomból, hogy a helyi közösség bel- és külföldi támogatással megvásárolta a templom szomszédságban található telket, ahol egy szép kertet alakítottak ki.

Tanévzáró a Csillagocska Zeneóvodában

A Csillagocska Református Zeneóvoda nagycsoportosai is búcsút intettek az óvodának. Vasárnapi, istentisztelettel egybekötött tanévzárójuk egyben a Csillagocska Családnapok lezárása volt.

Nagyszántó

Nagyszántó. A nagyszántói református Lelkészi Hivatal szeretettel várja Wass Albert...

A szecesszió világnapja Nagyváradon

Kétnapos programsorozattal ünnepelték a szecesszió világnapját Nagyváradon az elmúlt hétvégén. Látogató körúttal, kulturális programokkal és látványos vetítéssel készültek a szervezők.

Közel a feljutáshoz a Szentmárton

A Szászfenesen elért 2–0-s győzelmével egy lépéssel előrébb jutott a labdarúgó harmadosztályhoz a Váradszentmárton. A visszavágót június 22-én 17.30 órától Szentjánoson rendezik.

Két aranyérem

Két aranyérem. A nagyváradi születésű Laviniu Chiş két aranyérmet nyert a múlt...

Csillagocska Családnap: tápláló forrás a hagyomány

Bár már pénteken megkezdődött a rendezvény, a Csillagocska Családnapok ünnepélyes megnyitójára szombat délelőtt került sor. „Egy olyan közösségről beszélhetünk, amely óriási érték, megtartó ereje van” – mondta köszöntőjében Béres Klára, a rendezvény fővédnöke.

Megszervezik a veterán autók versenyét

Június 21–22-én szervezi meg a Megyei Tanács támogatásával a Retromobil Club Románia Bihar megyei filiáléja és az újfehértói Gépészkovács Hagyományőrző Egyesület a Határtalan Rallyt.

Sport

Röviden

Szentségimádás. Június negyedik vasárnapján, 2019. június 23-án Almásfegyverneken és...

Közlemény

Lótuszvirág címmel tartanak országos ökológiai, ökoturizmus és környezetvédelmi...

Kék hírek

Büntetések. Csü-törtökön, június 13-án a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség 191...

Imalánc Váradon Szent László lovasszobráért

A Bihar megyei Néppárt jövő kedden imaláncot szervez Szent László lovasszobrának főtéri felállításáért. Erről, de a mai, csíkszeredai tüntetésről is beszélt Csomortányi István, az EMNP elnöke.

Virtuóz gordonkaművész a nagyváradi filharmóniában

A váradi filharmónia múlt heti szimfonikus hangversenyén újra hallhattuk a Magyarországon élő, de szülővárosába egy-egy koncert erejéig visszatérő Petrus Bölöni Áron csellóművész játékát. Csütörtökön két zeneszerző alkotását adta elő, nagy sikert aratva.

Szolgáltatás

Tanévet zártak az Adyban is

Péntek délelőtt az iskola dísztermében tartották az Ady Endre Elméleti Líceum tanévzáró ünnepségét, előbb a kicsik, majd a nagyok számára. Vad Márta igazgatónő köszöntött mindenkit.

A fény fesztiválja

Több ezer gyertya lángja világított az elmúlt héten pénteken este a vársáncban, a közel...

Színes

Ítéletidő volt a megye több részén

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka több helyen jégeső esett, a megye még több részén a kiadós esőzés okozott gondokat. Albison villámcsapás okozta tűzhöz riasztották a tűzoltókat.

Klaudia

Klaudia hobbija a divat és a modellkedés.Fotó: Janics Attila

Kisállat

Amit egyszer megszereztem, azt el nem engedem!

Röviden

Lájkoljon minket! Bihar megye és Partium legolvasottabb, illetve legnagyobb példányszámú...

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés