Mutations of this issue:
Zoom
Mutasd a szöveget

Címlap

Dr. Semjén Zsolt

Dr. Semjén Zsolt, Magyarország nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettese exkluzív...

Szoboravatót tartottak Albison

Irinyi János szobrát leplezték le szülőfalujában. Ezzel, és Irinyi József eddig is megvolt szobrával egészítették ki a világháborús emlékhelyet.

Elkezdődött a próbaérettségi

Tegnap elkezdődtek a próbaérettségi írásbeli vizsgái. Az első nap román nyelv és irodalomból mérték fel a diákok tudását. Az eredmények március 29-én lesznek nyilvánosak.

Lelkészek beiktatása

A Nagyvárad-Olaszi Református Egyházközség Presbitériumának szervezésében március 24-én,...

Rö­vi­den

Kápolnabúcsú. Ma, Szent József ünnepén búcsús szentmisét mutatnak be a katolikus Caritas...

Politika

Bihar megyeiek a Kossuth-díjasok között

A díjazottak között van Kálmándy Mihály operaénekes és Mihály Gábor szobrászművész. Kálmándy Mihály, Biharon született, Mihály Gábor pedig Székelyhídon látta meg a napvilágot.

Nyugtalottó-sorsolás

A 2019. február 28-án kibocsátott, 147 lej értékű pénztárszalagok bizonyultak nyerőnek a...

Helyi

Mága Zoltán hegedűművész jótékonysági koncertje

A 100 templomi jótékonysági koncertsorozat keretében idén is Váradra látogatott Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész: az olaszi templomban vasárnap délután két koncertet is tartott, amelyek bevételét egy leukémiás kislány gyógyíttatására fordítják.

Incidens a nagyváradi Rulikowski temetőben

Egy Nagyváradról elszármazott, Ausztriában élő polgár, Ujhelyi Oszkár nyílt levélben meséli el, hogy milyen megalázó bánásmódban volt része a Rulikowski temetőben édesanyja temetésén. A Közterület-fenntartó Vállalat illetékesei cáfolják a vádakat.

Érmihályfalva: hídépítők legyünk, ne falakat emelők

A hagyománytól eltérőn nem a forradalom és szabadságharc kitörésének dátum szerinti évfordulóján, hanem vasárnap, március 17-én délután tartotta meg emlékünnepségét Érmihályfalván az RMDSZ helyi szervezete. Idén is sor került a Márciusi Ifjak Díj átadására.

Mi van most az Európai Unióval?

Létfontosságú ma is az EU, és a fasizálódás már nem fenyegeti Németországot meg a többi fejlett államot, annál inkább minket, és a régióbeli más gyenge országokat – mondta Andrei Marga.

Rö­vi­den

Elesett. Március 16-án, szombaton 17.30 óra körül a nagyváradi tűzoltók egy a Carpaţi...

A ’48-as hősök emléke előtt tisztelegtek

Meghitt ünnepi műsor, szívből jövő beszédek, koszorúzás, fúvószenekar. Ez jellemezte március 17-ét Paptamásiban, amikor is 1848–49 hőseiről emlékeztek meg az egybegyűltek.

Hazatért

Hazatért. Ismét Virgil Bercea görögkatolikus püspök mutatta be a szentmisét az elmúlt vasárnap a nagyváradi Szent Miklós-katedrálisban. Az egyházi elöljáró több hónapon keresztül betegeskedett, és külföldi gyógykezelésre szorult, így a híveket nagy meglepetés és öröm érte, hogy viszontlátták és együtt dicsérhették az Urat a főpásztorukkal, aki arra buzdította őket, hogy imádkozzanak, böjtöljenek és cselekedjenek jókat.  Fotó: GKP

Röviden

Ismertető. Munkaegészségügyi és -biztonsági ismertető esemény lesz.

Triduum

Triduum. A váradi Szent József-templomban triduummal készülnek a mai, 17 órakor kezdődő búcsúünnepre. A lelkigyakorlatos miséken korábbi plébánosok prédikálnak, vasárnap Bogdán István, Érmihályfalva jelenlegi plébánosa következett a sorban. Fotó: Szebeni Lajos

„Az igazi ünnep az, melyet egy nép a szívébe fogad”

Az egyházak, a magyar iskola és a civil szervezetek közreműködésével műsoros megemlékező ünnepséget szervezett nemzeti ünnepünk alkalmából a margittai RMDSZ. A művelődési házban az est fénypontját a monospetri Bábota néptánccsoport ünnepi műsora jelentette.

Indul a közbeszerzés

Megjelent a közbeszerzési bejelentés a váradi Mihai Viteazul Műszaki Iskola épületének...

Rongáltak

Rongáltak. Szombat éjszaka a Marossy Anna sétányon megrongálták a virágágyásokat,...

Munkahelyek

A Nagyvárad JobExpo 2019 állásbörzét március 22-én, pénteken tartják meg az Era Shopping Parkban. A börze helyszíne a 30 percenként közlekedő 19-es és a 23-a autóbusszal közelíthető meg. Eddig 26 vállalat és egy iskola jelentkezett be a vásárra.

Gyermekotthonok lakói találkoztak

Március 16-án, szombaton a Nagyváradi Római Katolikus Egyetemi Lelkészség ismét megszervezte a Bihar megyei magyar gyermekotthonok találkozóját a Kanonok sori Laikusképző Központban.

Rö­vi­den

A Váradszőllősi Római Katolikus Plébánia szervezésében 2019. március 21-én,...

Szitakötő-képzés a Szent László Líceumban

Múlt csütörtökön a Szent László Római Katolikus Líceumban ismét Szitakötő-képzés volt: míg a gyerekek játékos módon ismerkedtek a negyedévente megjelenő folyóirat új lapszámával, addig a pedagógusok, szintén játékos módon, módszertani képzésben részesültek.

Japán vendégek az idei Tavaszi Fesztiválon

Ismét megszervezik a Tavaszi Fesztivált a Nagyváradi Állami Filharmóniában, immár kilencedik alkalommal. Négy szimfonikus hangversenyre kerül sor, Japánból is érkeztek zenészek.

Kiállítás: Fantomok az operában

Múlt csütörtökön újabb kiállítás nyílt a váradi filharmónia koncerttermének előterében: a Feleki Károly kolozsvári fotóművész, egyetemi oktató által készített egyedi portrékat lehet megtekinteni.

Röviden

Ima. Minden szombaton délután 4 órától hirdet igét és imádkozik a betegekért és más...

Szombaton eljöhet a sakk armageddon!

Harmadszorra rendezik meg a Dan A. Mihai Carţiş Kupa elnevezésű nemzetközi sakk emlékversenyt, amelyre már most kilenc sakkmester jelentkezett be. Ha szükséges lesz armageddon is.

Megyei labdarúgás

V. Liga. A Biharban szervezett Megyei Másodosztályú (V. Liga) labdarúgó-bajnokság 15. FORDULÓjában született eredmények, 1. CSOPORT: Berettyószéplaki Voinţa–Szentjobbi Progresul 6–1, Hegyközszentmiklósi Toldy–Bihari Cetatea 0–0, Váradszentmártoni CSC II.–Révi SK 3–0, Nagyváradi Bihorul ISK–Barátkai Viitorul 1–2, Sonkolyosi Minerul–Cserpataki Slovan 0–6, Mezőtelegdi Foresta–Esküllői Inter 4–1. A Céckei Locadin szabadnapos volt.Az állás: 1. Váradszentmártoni CSC II.

Labdarúgó I. Liga

Az első osztályú román labdarúgó-bajnokság RÁJÁTSZÁSA 2. FORDULÓjában született eredmények, FELSŐ HÁZ: Sepsiszentgyörgyi Sepsi–Craiovai CSU 0–1, Konstancai Viitorul–Kolozsvári CFR 0–1, Giurgiui Astra–Bukaresti FCSB 0–2.Az állás: 1. Kolozsvári CFR

Koszorúzás Félixfürdőn

Koszorúzás Félixfürdőn. Március 16-án, kora délután megkoszorúzták Petőfi Sándor félixfürdői szobrát is. A Történelmi Vitézi Rendtől Kőrösi Imre és Daróczi Deák József koszorúzott, majd a váradszentmártoni körzeti RMDSZ képviseletében Barta József elnök rótta le tiszteletét. A Bihar Megyei Tanács nevében Szabó József helyezett el koszorút, illetve Kis Gábor, szintén az RMDSZ-től.  Fotó: Pikó Stefánia

Keresték az autót

Egy 12.000 eurót érő, Volvo márkájú személygépkocsival jelentkezett határátlépésre egy...

Menet az életért

A keresztény felekezetek támogatásával 2019. március 23-án, szombaton, a házasság, a...

Méltóságteljes megemlékezés Tótiban

„1848 példájából erőt meríthetünk mi is mindennapjaink harcainak megvívásához” – a hagyományokhoz híven idén is méltóképpen emlékeztek nemzeti ünnepünkre Tótiban.

Sport

Közlemény

Március 14-én, csütörtök délután tartotta meg helyi és körzeti tisztújító gyűlését...

Büntetések

Március 15. és 17. között a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség közúti és közbiztonsági...

Megkoszorúzták Petőfi szobrát.

Szolgáltatás

A rózsafüzér önvédelmi eszköz

A máriás lelkiség élénkítése érdekében szervezte meg az elmúlt szombaton a Rózsafüzér Társulatok Első Egyházmegyei Találkozóját a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség két helyszínen.

„Mézesnapokat” szerveztek Nagyváradon

Tejjel-mézzel folyó Kánaánnak ugyan nem mondható Románia, ám épp a méztermelés, méhészet terén az élvonalban van az EU-ban. Váradon megvolt az első méhészeti szakvásár és kiállítás.

Színes

Amanda

Amanda a szabadidejében imád utazni, sportolni. Fotó: Janics Attila

Karfiolrizs

Hozzávalók: 1 fej karfiol, 3 ek olívaolaj, 1 fej vöröshagyma (elhagyható), só,...

Kisállat

A gazdival ellentétben mi nem ismerjük a tavaszi fáradtságot!

Röviden

Jegyakció. A váradi Szigligeti Színház tájékoztatja közönségét, hogy a nagyszínpadi...

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés