Mutations of this issue:
Zoom
Mutasd a szöveget

Címlap

Sok érdeklődő a vásáron

Sok érdeklődő a vásáron. A Nagyvásártér fáinak árnyékában kapott helyet a már hagyományosnak számító Érmellék Ízei és Termékei nevű vásár az elmúlt hétvégén Nagyváradon, az Érmelléki Gazdák Egyesületének a szervezésében. /3. Fotó: Alexandru Niţescu

Török Zsolt

Holtan találták szombaton a Fogarasi-havasok egyik szakadékában Török Zsolt aradi...

Kötelezettségszegési eljárás?

Arra kérte a Kisebbségi Jogvédő Intézetet az Európai Bizottság, hogy elemezze a romániai kárpótlásokkal és a visszaállamosítással kapcsolatos jogsértéseket.

Emléktábla

Emléktábla. Szobra érsemjéni avatásának 10. és születésének 90. évfordulóján emléktáblát lepleztek el vasárnap délben a községhez tartozó Barantón, a Csiha-kúria falán néhai dr. Csiha Kálmán, az Erdélyi Református Egyházkerület egykori 44. püspökének (1929–2007) emlékére. A táblát az azt készíttető család képviseletében Nagy Emese, a püspök lánya leplezte le (képünkön). A részletekre visszatérünk. Fotó: Rencz Csaba

Magyarok Kenyere

A hagyományokhoz híven idén is sor kerül Nagyváradon a Magyarok Kenyere program Bihar megyei...

Rö­vi­den

Virágkarnevál. Augusztus 20-án, kedden az EKE’91 – Nagyvárad kirándulást szervez...

Politika

Tíz menedékkérőt vesz át Máltától Románia

Az Európai Bizottság (EB) felkérésének eleget téve Románia más uniós tagországokhoz hasonlóan kész korlátozott számú menedékkérőt befogadni azok közül, akik életveszélybe kerültek a Földközi-tengeren – tudatta péntek késő este a román külügyminisztérium.

Helyi

Megnyílt a retrospektív kiállítás

Az ismert nagyváradi festőművész, Kristófi János alkotásaiból nyílt retrospektív kiállítás szombaton a nagyváradi várgalériában. A tárlat szeptember 6-ig látogatható, keddtől péntekig, 10 és 18 óra között.

Sok érdeklődő a vásáron

A Nagyvásártér fáinak árnyékában kapott helyet a már hagyományosnak számító Érmellék Ízei és Termékei nevű vásár az elmúlt hétvégén Nagyváradon.

Magyarok kenyere a magyarok ünnepén

Programokban gazdag hétnek nézünk elébe. Nemzeti ünnepünk alkalmából számos eseményt szerveznek Nagyváradon. A részletekről Csomortányi István és Zatykó Gyula tájékoztattak.

Mária, a magyarok örök királynője

A kereszténység legnagyobb Mária-ünnepe a jövőről szól – hangsúlyozta Böcskei László megyés püspök a nagyváradi Székesegyház Nagyboldogasszony-napi búcsúünnepén. A csütörtök esti szentmise meghívottja és szónoka Kémenes Lóránt-Zoltán kolozs-dobokai főesperes, a kolozsvári Szent Mihály-templom plébánosa volt.

Röviden

Ifjúsági tábor. A Királyhágómelléki Református Ifjúsági Szövetség Bihar megyei...

Rö­vi­den

Táncok, ritmusok, virtusok címmel folytatódik a Múzeumi Hangversenyek interaktív komolyzenei...

Bronzérem Kolozsváron

A nagyváradi Adrian Olaru bronzérmet szerzett a Kolozsváron megtartott junior cselgáncs Európa...

Kézilabda: menetrend

A Nagyváradi VSK számára kiderült, milyen menetrend szerint játsszák le a jövő hónap...

Labdarúgókörkép

NB I. Az első osztályú magyar labdarúgó-bajnokság 3. FORDULÓjának eredményei: Debreceni VSC–Zalaegerszeg 3–2, Ferencvárosi TC–Kaposvár 1–0, Honvéd FC–Kisvárda 1–3, Mezőkövesd–Puskás Akadémia 1–0, MOL Fehérvár FC–Diósgyőri VTK 5–1, Újpest–Paks 1–1.Az állás: 1. MOL Fehérvár FC

Családi programok a Körös-parton

Számos játék és program várta a kicsiket és a nagyokat augusztus 16-án, pénteken a Nyitott ablak Európára rendezvénysorozat részeként szervezett családi délutánon.

Sport

23. Diószegi Napok

Augusztus utolsó hétvégéjén, 24-én és 25-én rendezik meg a 23. Diószegi Napokat.

Szolgáltatás

Színes

Nyílik az orgona

Nyílik az orgona. Szilágyi László biharpüspöki olvasónktól kaptuk a mellékelt felvételt,...

Csendélet!?

Csendélet!? Ez egy olyan „csendélet”, amelyben nem gyönyörködhetünk: a felvétel az Ökrök völgyében, Remetelóréven (Lorău) készült.  Fotó: Slider Zoltán

Humorsarok

Két skót találkozik: – Voltál vasárnap a templomban?

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés