Mutations of this issue:
Zoom
Mutasd a szöveget

Címlap

Futottak a Color Run-on

Futottak a Color Run-on. Nagyváradon múlt szombaton rendezték meg a Color Run Love Tour elnevezésű futóversenyt, mely idén új koncepcióval rajtolt. Előzetes jelentkezésre volt szükség a részvételhez, egyénileg és csapatban is jelentkezhettek, több mint 1000-en vettek részt az idei versenyen. /6. Fotó: Alexandru Niţescu

Karancsi Béla

Ősztől bentlakással is várják Nagykágyára a diákokat, nyilatkozta lapunknak Karancsi Béla...

Folytatódik a megmozdulássorozat

Az „Imalánc Szent László lovasszobráért” elnevezésű megmozdulásra június 25-én 17.30 órától kerül sor a Szent László téren. Minél nagyobb számban várják a váradi magyarságot.

Diákoknak

Havi 250 lejjel támogatják azokat a vállalatokat, amelyek a nyári időszak alatt diákokat vagy...

Rö­vi­den

Búcsúünnep. A nagyváradi Szent László-menedékház búcsúünnepe június 26-án, szerdán,...

Politika

Weberék elbuktak, a magyarok nem akarták őket

Manfred Weber és Frans Timmermans elbukott, ami jó hír Magyarországnak, mert a magyar emberek nem akarták őket – jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken Brüsszelben. A kormányfő az EU-csúcsról szólva kiemelte: „jelentős lépéseket tettünk”.

Helyi

Nagyvárad krónikája: mérföldkő a történetírásban

Múlt héten csütörtök mutatták be a Kormányos László történelemtanár által írt Nagyvárad krónikája című, valóságosan és átvitt értelemben is súlyos kötetét. Egyedi a mű nem csupán kivételes méreteinél fogva, de az időt is tekintve is, amennyi alatt elkészült.

Ünnepeltek a biharpüspökiek

Az elmúlt hétvégén szervezte meg a biharpüspöki RMDSZ-körzet és a Biharpüspöki Alapítvány a 15. Biharpüspöki Kulturális Napokat az utóbbi évek bejáratott helyszínén.

Ősztől bentlakással is várják Nagykágyára a diákokat

A nagykágyai iskolaközpont a megye legmodernebb, magyar nyelven is oktató szakmunkásképzőjévé lépett elő. A következő tanévtől felújított bentlakással várják a jelentkezőket. Minderről Karancsi Béla iskolaigazgató számolt be nemrégiben lapunknak.

Isten szent lelkét ünnepelték

Tegnap délelőtt Exc. Böcskei László megyés püspök a Szent József-telepi plébániatemplomban 7 fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét, akiket Bărbuţ Péter plébános készített fel.

Több mint ezren futottak a Color Run-on

Idén új koncepcióval szervezték meg a Color Run futóversenyt, ezúttal a szeretet, szerelem, boldogság jegyében futottak, majd színes porban buliztak a résztvevők. A futók a Renaşterea Alapítványt is támogatták a versenyen való részvétellel.

Erőszak vagy nem?

Megdöbbentő történet röppent fel a helyi sajtóban az elmúlt napokban: egy múlt...

Növendékhalak

Növendékhalak. A Nagyváradi Közszállítási Vállalat (OTL) számára fontos a...

Nagyváradról indult a veterán autók versenye

A nagyváradi várból rajtoltak múlt pénteken azok a veterán autók, amelyek indultak a Határtalan Rally elnevezésű versenyen. Négy szakaszt kellett teljesíteniük a „gazdiknak”, de nem a gyorsaság volt a legalapvetőbb kitétel, mondták el a szervezők.

Négyesével „baktatnak” az ifik

Eső áztatta ünneplés

Eső áztatta ünneplés. A Nagyváradi Bihar FC 2009-ben országos ifjúsági labdarúgó-bajnokságot nyert csapatának tagjai „kiadósan„ megünnepelték a tízéves évfordulót! Legalábbis, ami az esőt illeti, ugyanis pénteken, a Luceafărul Sportközpontban a Váradszentmártoni CSC II. együttesével játszott barátságos mérkőzés első húsz percében az eső bőrig áztatta a két csapat játékosait. Ők azonban profikhoz méltóan végig játszották a 2×30 perces találkozót, amelynek végén a szentmártoni alakulat 3–1 arányban (gólszerzők: T. Cheregi, Cr. Copil, Cl. Copil, illetve R. Ardelean) nyert. Összeállítások, BIHAR FC: Dumitru Paul – Raul Teşan, Cătălin Miheş, Răzvan Matei, Novák Roland, Daniel Gavrilaş, Traian Galiş, Răzvan Ardelean, Cristian Butuc, Remus Andor, Adrian Olariu. JÁTSZOTT MÉG: Vlad Gheţe – Antonio Mihoc, Daniel Bota. EDZŐ: Gheorghe Silaghi. VÁRADSZENTMÁRTON: Igna – C. Mitra, P. Ardelean, Drinc, Şendruţiu, D. Morna, Ciocan, Cl. Copil, Cr. Copil, Bala, T. Cheregi. JÁTSZOTT MÉG: Ov. Morna, H. Ardelean, M. Marian, Bughi. EDZŐ: Ovidiu Morna. Fotók: Teodor Biriş

Megható találkozó

A Nagyváradi Crişul Fedettuszodában múlt szombaton bensőséges ünnep keretében gyűltek...

Formula 1

A címvédő magyar férfikard-csapat, amely előbb a britt, majd a román válogatottat győzte...

Vívó EB

A címvédő magyar férfikard-csapat, amely előbb a britt, majd a román válogatottat győzte...

Sport

Úrnapi körmenetet tartottak a Székesegyházban

Szentháromság vasárnapját követő csütörtökön a katolikus egyház az Úr Testének és Vérének ünnepét üli. A délutáni mise szónoka dr. Kovács F. Zsolt irodaigazgató volt a Székesegyházban. A szentmisét követően került sor a hitet megvalló úrnapi körmenetre.

Prokofjev-est a nagyváradi filharmóniában

A múlt heti szimfonikus hangversenyen a kiváló orosz zeneszerző, Szergej Prokofjev művei csendültek fel az Enescu–Bartók koncertteremben. Összesen négy szerzeménye hangzott el.

Ötven éves érettségi találkozó

Az 1969-ben elballagott nagyváradi volt 4-es számú líceum XII B., D., F. osztályainak öregdiákjai, 2019 június 15-én tartották ötven éves érettségi találkozójukat. Sajnos, sokan hiányoztak.

Kék hírek

Büntetések. Csütörtökön, június 20-án a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség 107...

Közlemény

A román parlament emberi jogi bizottsága kétségbe vonta, hogy diszkriminálva lennének a...

Régi nóta...

Népdalt, katonadalt, magyar nótát, zenekari feldolgozást hoz a nagyváradi várba a...

Szolgáltatás

Színes

Kitti

Kitti a szabadidejében nagyon szeret sportolni. Fotó: Tóth Erika

Kisállat

Ennél jobb cicamodellt nem is kívánhatna a gazdi!

Röviden

Tájékoztató. A Bihar megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség (ITM) tájékoztatót szervez a...

Új megálló

Az OTL májusi gyűlésén jóváhagyták az Emanuel Templomnál lévő buszmegálló...

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés