Gyakori kérdések
Ismerje meg a digitális Bihari Napló hasznos funkcióit!


Amennyiben a korábban használt e-mail címével és jelszavával nem tud az oldalra bejelentkezni, a következő lépéseket tegye meg, mielőtt kapcsolatba lép ügyfélszolgálatunkkal!

Írja a böngésző címsorába a webcímet: www.biharinaplo.ro
Írja be a korábban használt e-mail címét!
Törölje ki a pontokkal jelölt jelszót és írja be a korábban használt jelszavát!

Ha az előző lépések elvégzése után sem tudja elérni a digitális Bihari Napló tartalmát, a böngészőjének beállítására lesz szükség, győződjön meg róla, hogy a böngészőjében a sütik (cookies) engedélyezve vannak.


1.1. Az online megrendelés előfeltétele a felhasználó általi regisztráció a www.biharinaplo.ro oldalon.


1.2. A regisztráció ingyenes. A regisztráció során a felhasználó e-mail címét és egy általa meghatározott jelszót köteles megadni. A felhasználó által megadott e-mail címre a Kiadó automatikus e-mail választ küld, melyben egy ún. „regisztrációt megerősítő link“ található. A felhasználó a megadott linkre való kattintással köteles regisztrációját megerősíteni az e-mailben megjelölt határidőn belül. Amennyiben a felhasználó a regisztrációját a fent leírtak szerint nem erősíti meg, a Kiadó úgy tekinti, hogy a felhasználó regisztrációs szándékától elállt.


1.3. A regisztrációt követően a felhasználó az 1.1. pontban megjelölt weblap(ok)on az általa regisztráció során megadott e-mail címével és jelszavával jogosult bejelentkezni. A regisztrált felhasználót az alábbi jogosultságok illetik meg:

– jelszó módosítása
– elérhető tartalmak böngészése
– ingyenes olvasási lehetőség 8 cikk erejéig
– hirdetés feladási lehetőség
– előfizetési szerződés megkötése (online lapokra)
– lejárt előfizetés meghosszabbítás


2. Online megrendelés

A regisztrált felhasználók a weblapon történő bejelentkezést követően jogosultak online előfizetési szerződést kötni a digitális napilapokra. Az előfizetés létrejöttéhez a regisztrált felhasználó köteles megadni az alábbi adatait:

– név (kötelező)
– lakcím (kötelező)
– telefonszám (opcionális)
– nem (opcionális)
– előfizetés időtartama (opcionális)
– fizetési mód és bankkártya-adatok (kötelező)

A kötelező adatok megadása nélkül az előfizetési szerződés nem jön létre.


Fizetési módozatok online megrendelés esetén:

Akik a Digitális Bihari Napló oldalán online rendelik meg újságunkat, azok a Braintree Payment ismétlődő fizetési rendszerén keresztül fizethetnek elő. A Braintree Payment a legmagasabb PCI DSS szabvánnyal** rendelkező szolgáltató. Bankkártya-adatait a Russmedia Newspaper Kft. nem tárolja, nem használja fel és harmadik félnek sem adja át. Ön a bankkártya vagy hitelkártya adatait a Braintree Payment szolgáltatónak adja meg.

Bővebben a PCI DSS szabványról

PCI SSC: A kártyatársaságok (VISA, MasterCard, AMEX, JCB, Discovery) közös biztonsági érdekük és erőfeszítéseik összehangolásaként 2006-ban létrehozták a PCI SSC-t (Payment Card Industry Security Standards Council), amely azóta képviseli őket a bankkártya piaci szereplők felé ezen a területen.

A Council feladatkörébe tartozik többek között a kártyatársaságok biztonsági követelményeinek harmonizációja, karbantartása, felülvizsgálata és publikációja. Az SSC foglalkozik a biztonsági követelmények ellenőrzésének kidolgozásával, az ellenőrzés hivatalosan akkreditált auditorainak képzésével és minőségbiztosításával is. Emellett a szabvánnyal kapcsolatban felmerült jogi procedúrák, eljárások is érintik a Council működését.

PCI DSS: A PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) a fenti öt kártyatársaság által közösen létrehozott adatbiztonsági szabvány, amely a bankkártya adatok biztonságos kezelésének szabályait tartalmazza. A PCI DSS egy olyan széleskörű szabályozás, amely az üzleti folyamatoktól egészen a mély technikai részletekig kiterjed. A szabályozás 6 területre osztva, 12 főcsoportban, 228 követelményt tartalmaz, melyhez 394 tiszta vizsgálandó tesztesetet definiál. A tesztesetekből azonban egy adott környezetben általában ennél sokkal több kombinációt kell kivizsgálni. A PCI DSS minden olyan piaci szereplőre vonatkozik (pl. elfogadó, kibocsátó, szolgáltató, kereskedő), amely kártyaadatokat tárol, feldolgoz vagy továbbít. A megfelelés ezen szereplők számára kötelező, de a számonkérés módja és szigorúsága eltérhet.


3. Előfizetés tartama

A Digitális Előfizetői Szerződés időtartama lehet határozott, vagy határozatlan idejű. Amennyiben a Digitális Előfizetői Szerződés az időtartamra vonatkozó kikötést nem tartalmaz, úgy a Digitális Előfizetői Szerződést határozatlan időre létrejöttnek kell tekinteni. A Digitális napilap előfizetők az előfizetés időtartama alatt az előfizetés függvényében a Bihari Napló nyomtatott, napilap naponta frissülő online változatait érhetik el internetes böngészőkkel. Az online napilapok esetében az Előfizetők legfeljebb 9 napra visszamenőleges megjelenéseket érhetnek el.


4. Próbaolvasás

Kiadó fenntartja a jogot, hogy általa megjelölt időszakonként lehetőséget nyújtson a Digitális Napilap ingyenes kipróbálására. A próbaolvasást regisztrált felhasználók, a szerkesztőség által szervezett játékokban és a próbaolvasás-szervezésben résztvevők igényelhetik. A próbaolvasás keretein belül Kiadó 2 hét/ 1 hónap időtartamra ingyenes, teljes körű hozzáférést biztosít a digitális tartalmakhoz. Az periódus leteltével a rendszer automatikusan inaktiválja a hozzáférést, amennyiben a regisztrált felhasználó előfizetési szándékát nem jelzi.


5. Előfizetői díj

5.1. Az előfizetői díj pontos összegét a Digitális Előfizetői Szerződés tartalmazza. Előfizető kötelezettséget vállal arra, hogy az előfizetői díjat a Digitális Előfizetői Szerződésben meghatározott fizetési móddal a Kiadó részére a megrendelt lapszám (ok) megjelenését megelőzően, a Kiadó által meghatározott időpontig kiegyenlíti.

5.2. Az előfizetői díjat az Előfizető választása szerint havonta, negyedévente, félévente vagy évente köteles megfizetni. Amennyiben a Digitális Előfizetői Szerződés nem tartalmazza az előfizetői díj megfizetésének gyakoriságát, úgy az előfizetői díj havonta előre esedékes.

5.3. Az Előfizető jogosult a választott fizetési módról egyoldalúan más fizetési módra áttérni. Ennek feltétele, hogy Előfizető az áttérésről előzetesen értesítse a Kiadót.

2017.05.30

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés