Mutations of this issue:
Zoom
Mutasd a szöveget

Címlap

Emelkedik a mélygarázs

Emelkedik a mélygarázs. Már építik a nagyváradi Kossuth (Independenţei) utcai mélygarázs következő szintjét. Történik ez azt követően, hogy a kivitelező, azaz a Construcţii Bihor cég kiépítette a drénrendszert, megépítette a létesítmény alapját, leöntötte a kvarcbevonattal ellátott padlózatot. Ilie Bolojan polgármester az elmúlt időszakban többször is ígéretet tett arra, hogy az idén befejeződik a 2015-ben elkezdett mélygarázs építése. Az eredeti kivitelezési tervet meg kellett változtatni, mert az nem vette kellő mértékben figyelembe a helyszín adottságait, és a kivitelezők sem pontosan a tervek szerint építették meg a létesítmény résfalát. A tavaly Szász Pál váradi tervezőmérnök végezte el a tervmódosítást, ennek a módosított tervnek az alapján folytatja a kivitelezést a Construcţii Bihor cég. Fotó: Alexandru Niţescu

Raül Romeva

Raül Romeva a katalán kormány tagja volt, külügyminiszterként.

Egyetértettek a park ügyében

Tegnap rendkívüli megyei tanácsülés volt két napirendi ponttal, amelyeket néhány perc alatt egyhangúlag megszavazott a testület. Ezek a technológiai és tudományos parkra vonatkoztak.

Megerősítik

Megerősítik. A nagyváradi Park szálló tulajdonosai dolgoznak az épület szerkezetmegerősítési munkálatain. Jelenleg a törmelékeket szedik ki a pincéből, márciustól pedig maga a szerkezetmegerősítés következik. Amennyiben az idén elkészül ez a munkálat, akkor az épület bekerülhet a nagyváradi önkormányzat homlokzatfelújítási programjába, tudtuk meg Izsák Hajnalkától, a polgármesteri hivatal sajtóosztályának a munkatársától. Fotók: Alexandru Niţescu

Hóvirágok Réven

Hóvirágok Réven. A melegebb időjárásnak köszönhetően a révi református parókia udvarán...

Politika

Röviden

Influenza. Újabb két személy halálát okozta az influenza Romániában, és ezzel...

Helyi

Engedélyeztetésre váró környezetvédelmi munkálatok

Évtizedek óta problémát jelent a nagyváradi Alumina és a Sinteza gyárak zagytározóinak és veszélyes hulladéktároló telepének a környezetvédelmi rehabilitációja. Mint megtudtuk, vannak előrelépések, azonban a konkrét intézkedésekre még várni kell.

Modernizálják a szentimrei kultúrházat

Nemrégiben nekifogtak a hegyközszentimrei kultúrház teljes modernizálásának. Mint megtudtuk, a kivitelezés határideje két év, ám dr. Nagy Miklós polgármester reméli, hamarabb végeznek.

Röviden

Könyvajánló. Újra kapható Borbély Gábor: Szőlő és bor az Érmelléken, Dukrét Géza: A...

Kontrasztos hangverseny készül a nagyváradi filharmóniában

Február 7., 19 óra, Enescu-Bartók hangversenyterem: az újabb váradi szimfonikus hangverseny időpontja és helyszíne. Tegnap a két meghívott fellépő, Walter Hilgers karmester és Joanna Sachryn gordonkaművész mutatkozott be a Nagyváradi Állami Filharmóniánál.

EKE hírek

Gyalogtúra. Február 9-én, szombaton az EKE’91 Nagyvárad gyalogtúrát szervez a biharsályi...

ImahétPósalakán

A Pósalaki Református Egyházközségben február 4. és 10. között tartják meg az egyetemes...

Könyvek Nagyváradról

Újra kapható dr. Fleisz János történész Nagyvárad művelődési élete 1940–1944 című...

A rút kiskacsa az M.M. Pódium előadásában

Új előadással készül az M.M. Pódium Színház és Bábszínház tavasszal. Meleg Attila előadóművésztől, az M.M. Pódium vezetőjétől megtudtuk: a tavaly felnőttek számára négy előadással készültek, és összesen több mint 15 ezer néző élvezte előadásaikat, fellépéseiket.

Ittasan vezetett. A rendőrök február 5-én, kedden este Belényesben, a forgalomban igazoltattak...

Bírságok

A közlekedésrendészet február 5-én, kedden folytatta ellenőrzéseit a megye útjain a...

Nőnapi bál

A nemzetközi nőnap alkalmából a nagyváradi RMDSZ Nőszervezet Nőnapi bált szervez a hölgyek...

Rö­vi­den

Vidifisz-gyűlés. Február 15-én, pénteken 18.30 órától tartja tisztújító közgyűlését...

Beruházások: Hegyközpályi, a fejlődő község

Gyors fejlődésnek indult Hegyközpályi, amely a metropolisz övezet egyik legkiterjedtebb községe. Több beruházás is folyamatban van, illetve újakat is terveznek. Szebeni Sándor megbízott polgármesterrel és Somogyi Lajos körzeti RMDSZ-elnökkel beszélgettünk.

Röviden

Székelyhíd. A székelyhídi római katolikus plébánia szervezésében, Ferenc pápa júniusi...

A kihagyhatatlant is…

Úgy tűnik kiheverte a Debreceni VSC-től elszenvedett múlt heti vereséget (3–0) a Nagyváradi...

Mini Bajnokok Ligája: a Tűzoltóké az idei arany

Múlt héten azzal a tudattal készült az utolsó rangadójára készültek a Tűzoltók csapata, hogy amennyiben megnyeri a Bad Boys elleni meccsét, akkor az utolsó forduló eredményeitől függetlenül, megnyeri a Székelyhídi Mini Bajnokok Ligája teremlabdarúgó-bajnokságot. Nem, hogy megnyerte, játékosai a szó szoros értelmében gáláztak, hetet rúgtak a negyedik helyre visszaeső „rosszfiúknak”. A második hely kérdése az utolsó fordulóra maradt, három együttes lehet még ezüstérmes!A múlt heti forduló eredményei: Bad Boys–Pompierii 2–7, Keresztúr-Olaszi–FC Thursday 1–8, Grand Casino–Roma FC 4–7, Semjén City–SLC Éradony 3–7, NoName FC–Csokaly 4–5.A bajnokság állása: 1. Pompierii

Egyetlen jelölt lesz

A jelenleg is hivatalban lévő Gianni Infantino lesz a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA)...

Nagybányán vendégeskednek

A 12. forduló mérkőzéseivel folytatódik a bajnokság a férfikézilabda másodosztály D csoportjában, ahol a hétvégén mindössze két találkozót rendeznek, mivel a Székelyudvarhelyi Szejke–Tordai Potaissa II. mérkőzést (42–32) már február 2-án lejátszották. Sikerének köszönhetően, a Szejke ismét átvette a vezetést a csoportban és péntekig, amikor a váradiak nagybányai összecsapását rendezik, biztosan az élen is marad. Apropó nagyváradi csapat, a fiúk holnap délután a Nagybányai Minaur fiókcsapatánál vendégeskednek, s ha a hazaiak nem erősítik túl Nemzeti Ligás játékosokkal a keretüket, akkor Tăutu edző legénységének nem okozhat gondot a Minaur legyőzése. Igaz, az őszi idényben vívott találkozók szorosan alakultak, a váradiak mindkét alkalommal csak két gól különbséggel tudtak nyerni, amellyel minden bizonnyal holnap is kiegyeznének.A forduló harmadik csatáját a Segesvári HCM és a Szebeni HC vívja előbbi együttes otthonában.A bajnokság állása: 1. Székelyudv.

interjú

Rév: a fejlődés lehetőségét a pályázatok jelentik

Az igen fontos beruházások befejezése mellett új uniós pályázatok leadása a fő cél idén a révi önkormányzat számára. A részletekről Hasas János alpolgármestert kérdeztük, akitől azt is megtudtuk: a tizedik, jubileumi Európai Piknik Réven kerül megrendezésre.

Egészség

Sport

Röviden

Új Atlantisz-kör. Az Új Atlantisz-kör következő meghívottja Kiss Gizella...

„Ne érezzék azt, hogy egyedül vannak”

A római katolikus karitász napi rendszerességgel mintegy nyolcvan rászorulónak biztosít meleg ebédet a szervezet szegénykonyháján az egész év folyamán. A hideg téli időszakban azonban nyilvános önkéntes akciókkal is igyekszik minél több embert támogatni.

Szolgáltatás

Lopott autóval

Vizsgálatot indított a Bihar megyei rendőrség egy 21 éves váradi férfi ellen, akit azzal...

Színes

Kiállítás és vásár zajlik

Ezen a héten a nagyvárad-őssi Antonio Alexe sportcsarnokban ruhákból és kiegészítőkből álló kiállítással, vásárral várják az érdeklődőket.

Csenge

Csenge szívesen áll a fényképezőgép elé.

Tömeges pusztulás

Becslések szerint mintegy húszezer lumma pusztult el Hollandia partjainál, több száz...

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés