Mutations of this issue:
Zoom
Mutasd a szöveget

Címlap

MARÓTH MIKLÓS

A Partiumi Keresztény Egyetem ünnepnapján tartott előadást Nagyváradon MARÓTH MIKLÓS...

Épületrészt fogadtak örökbe

Fogadj örökbe egy épületet címmel projektet kezdeményezett a váradi Rotary Club Art Nouveau, melynek első lépéseként felújítási munkálatokat végzett az egykori Zöldfa fogadó lépcsőházában és előcsarnokában.

Röviden

Búcsúünnep. A premontreiek préposti széktemplomának búcsúünnepét, a Fájdalmas Anya...

Szivárgásvizsgálat

A Nagyváradi Hőszolgáltató Vállalat a fűtésszezonra való készülődés jegyében...

Kudarc hazai pályán

A 2020-es Európa-bajnokság selejtezőjének E csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott...

Politika

Helyi

Egyetemi műhely helyett színházi kellékraktár

Vitát szült a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Egyetem között az, hogy az önkormányzat átadta a Mária Királyné Színháznak a váradi Vágóhíd (Blajovici) utcán lévő, eddig a felsőfokú oktatási intézmény kezelésében lévő ingatlan használati jogát. Pap István

A szlovákok nyertek a Groupama Arénában

A 2020-es Európa-bajnokság selejtezőjének E-csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott 2–1-es vereséget szenvedett hazai pályán a szlovákoktól hétfőn este.Rencz CsabaA válogatott labdarúgó-mérkőzést több szempontból is nagy várakozás előzte meg a szurkolók részéről is. A határon túliakat az érdekelte leginkább, hogy a kábeltévés szolgáltatók műsorában követhető lesz-e az M4 sportcsatorna közvetítése, a sok-sok ígéretnek megfelelően. Mint kiderült, volt, amelyiken lehetett látni az összecsapást, ám a megyénkben a legnagyobb kiépítettséggel rendelkező szolgáltatónál ismét csak az úgynevezett geokódolást jelző felirat jelent meg. „Érdekesség”, hogy az ugyanennél a szolgáltatónál fogható szlovák csatornán gond nélkül lehetett látni a találkozót, vagyis a budapesti meccset egy szlovákiai csatornán nézhettük Romániában.Így látta a mesterA továbbjutás szempontjából kulcsfontosságúnak nevezett derbire korábban két óra alatt elfogytak a jegyek, a Groupama Arénában 22 ezer ember buzdította a csapatokat. A szlovákok a 40. percben szereztek vezetést Mak góljával (a lassításból egyértelmű volt, hogy a találatot lesállás előzte meg), majd a szünet után, az 50. percben egyenlített Szoboszlai Dominik egy szabadrúgásból. Öt perccel később megint a szlovákok kerültek előnybe, Bozenik a 16-os vonaláról, szemből lőtte ki a bal alsó sarkot. A találkozót követően Marco Rossi szövetségi kapitány az M4 Sport kamerája előtt értékelte a mérkőzést: „A vereség oka, hogy elkövettünk néhány hibát. Hibáztunk, de – és nem alibiként mondom – sajnos a játékvezetők is tévedtek többször is, például az első gólt egyértelműen lesállás előzte meg. A másodiknál mi hibáztunk, rosszul helyezkedtünk. Azonban nem érdemeltünk vereséget, mindent megtettünk, a hozzáállásunk nagyszerű volt. Egy döntetlen sikerülhetett volna, nem érdemeltünk vereséget. Nem tudok rosszat mondani a játékosaimra, büszke vagyok rájuk. Két vereségünk van ebben a csoportban, két olyan meccsen, amit leginkább meg akartunk nyerni. Ez egy nagyon kiélezett, különleges csoport, minden lehetséges, harcolnunk kell, oda kell mennünk a horvátokhoz is, és mindent meg kell tennünk azért, hogy ne üres kézzel térjünk vissza.” A csoport másik mérkőzésén Azerbajdzsán–Horvátország 1–1.A következő fordulóra október 10-én kerül sor: Horvátország–Magyarország, Szlovákia–Wales.A csoport állása:1. Horvátország  5   3

VSK-győzelem

Hétfőn megkezdődött a nyolcadik Antonio Alexe kosárlabda-emlékkupa.

Maradona hazatért

Óriás mellszoborral üdvözölték az argentin La Platában a helyi csapat, a Gimnasia új...

Sport

Kék hírek

Jogsi nélkül. A 222-es jelzésű megyei úton, Bondoraszón (Budureasa) fogott el a rendőrség...

Eltűnt személy

Covaci Carmen 16 éves, köröskisjenői (Ineu) lakos 2019. szeptember 6-án 18 óra körül tűnt...

Szolgáltatás

Hosszabbított órarend

Annak érdekében, hogy a diákok segítségére legyenek, szeptember 9. és október 13. között...

Színes

Örömnap Hajdúszoboszlón Bihar megyei önkéntes tűzoltókkal

A huszadik jubileumi Birka- és Slambucfőző Örömnapot rendezték meg az elmúlt szombaton a Hajdúszoboszlói repülőtéren. A Hajdú-Bihar Megyei Önkéntes Tűzoltóversennyel egybekötött rendezvényre a révi és a bihardiószegi önkéntes tűzoltók is meghívást kaptak.

Saslik csirkéből

Hozzávalók: 1 db cukkini, 4 db sonkahagyma (lehet vöröshagyma, lila hagyma), 1 szál csípős parasztkolbász, 60 dkg csirkemellfilé, 20 dkg kolozsvári szalonna, 1 db kaliforniai paprika, 2 db paprika, szárnyas fűszerkeverék, őrölt bors, só.Elkészítés: A cukkinit vastagabb szeletekre szeletelve, a sonkahagymát cikkekre és szeleteire, a parasztkolbászt karikára, a csirkemellet, a szalonnát és a paprikákat kockákra vágjuk. A húst befűszerezzük, és állni hagyjuk 15–20 percet. A csirkemellet, a parasztkolbászt, a kolozsvári szalonnát és a zöldségeket felváltva nyársakra húzzuk. Olajozott sütőrácsra vagy grillre tesszük és megsütjük. Kínálhatjuk salátával vagy tetszőleges körettel is.   (Forrás: mindmegette.hu)

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés