Mutations of this issue:
Zoom
Mutasd a szöveget

Címlap

Misztériumjáték

Misztériumjáték. A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai a kereszténység legnagyobb ünnepére Az Úr életre kelve ismét, örökre él s életre hív! című húsvéti misztériumjátékkal készültek, amit az Ifjúsági Világnapon, virágvasárnap délután a nagyváradi Székesegyházban is bemutattak. A passiójáték után Böcskei László megyés püspök egy kötetlen együttlétre hívta a fiatalokat a Püspöki Palota dísztermébe. /6. Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ferenc pápa

Ferenc pápa látogatásának legújabb részleteiről folytattak tárgyalásokat az ország római...

Nem jön már a terepkasszás

A nagyváradiak ezentúl ne várják a hulladékkezelői díjat beszedő terepkasszást, mert nem fog jönni. A díj befizetésére számos más módozatot kínál a köztisztasági vállalat.

Kisiklott egy villamos

Kisiklott egy villamos. Kisiklott egy Siemens villamos tegnap délután 18 óra körül Nagyváradon, a Cantemir negyedben. A 2-es számú, Őssiből a Nufărul negyedbe tartó szerelvény azután tért le a sínről, hogy elhagyta a Cantemir-szobrot. Áldozatai szerencsére nincsenek a történéseknek, sajtóhírek szerint pár utas könnyebb sérüléseket szenvedett. Fotó: ebihoreanul

Rö­vi­den

Kiállítás. Április 18-án, csütörtökön 14 órától a nagyváradi Tibor Ernő Galériában...

Fotókiállítás

Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület új fotókiállítással készül a nagyváradiak számára.

Politika

Elnapolták Dragnea perének fellebbviteli tárgyalását

Május 20-ra napolta el a román legfelsőbb bíróság öttagú bírói tanácsa tegnap Liviu Dragnea második korrupciós perének fellebbviteli tárgyalását, miközben az épület előtt a PSD-elnök több száz szimpatizánsa mellette, több tucatnyi bírálója pedig ellene tüntetett.

Röviden

Meghosszabbítják. Döntés született a képviselőház és a szenátus hátbizottságának...

Helyi

Ellenőrzik a lakóhelyi parkolókat

Tavaly december óta fokozottan ellenőrzik a nagyváradi lakóhelyi parkolókat azért, mert bizonyos esetekben a lakótársulások nem tudják, hogyan kell eljárni a parkolóhelyek kiosztása kapcsán.

Röviden

Kirándulás. Kirándulók baráti társasága kirándulást szervez az Esztergom–Visegrád...

Lelkinapot tartottak a Szent Lászlóban

Hagyomány immár: április 15-én, hétfőn reggel 8 és délután 13.30 óra között lelkinapot szerveztek a nagyváradi Szent László Római Katolikus Iskolaközpontban a diákok számára.

Gyógyüdülési jegyek

A Bihar megyei Nyugdíjpénztárnak 105 gyógyüdülési jegyet osztottak ki az április 29-től...

Falopások

Péntek délután a belényesi rendőrök a 215/A jelzésű községi úton egy 41 éves...

Kurucz Imre szobrászművész halálára

Kurucz Imre halálával olyan alkotóművész távozott „a minden élők útján”, aki az ősiség talaján állva is a korszerűség szellemében formázta meg a magyar történelem nagy alakjait és traumáit.

Nagyhét és Húsvét

A nagyváradi római katolikus székesegyház istentiszteleti rendje 2019. nagyhetében és...

Történelmi fordulat Váradon: 1919. április 20.

Egy város életében vannak események, melyek hosszú időre meghatározzák történeti fejlődésének menetét. Ilyen sorsfordító esemény volt Váradnak az 1919 áprilisában végbement úgynevezett impériumváltás, amely a román fennhatóság kiterjesztését jelentette.

Nyolc csapat a megyei szakaszon

Múlt pénteken Tankó Zita tanfelügyelő főszervezésében a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében zajlott a XXI. Kurutty általános műveltségi vetélkedő megyei szakasza.

Varadinum-bérletek

A Varadinum tavaszi bérlet keretében meghirdetett előadásokra jegyek már kaphatók a színház...

Jó hírünket keltik Európában

A román nemzeti szinteni is jól teljesítő bihari származású játékosduó tagjai fontos találatokat szereztek klubjaik számára, ezzel jó hírünket is keltve. Keşeru és Puscas meg-megvillant.

HolnapUtán: nagyszabású és formabontó előadások

Május 1–5. között hetedik alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház a HolnapUtán Fesztivált. A színház- és összművészeti fesztivál célja, hogy a térség legfontosabb színházi műhelyeinek bevonásával teremtsen fórumot a pályakezdő színházi alkotók számára.

ECL nyelvvizsga a PKE-n

A Partiumi Keresztény Egyetem keretén belül akkreditált nemzetközi ECL nyelvvizsgára lehet...

Röviden

Előfizetés. Minden váradi, Bihar megyei lakos figyelmébe ajánljuk, aki nem előfizetője a...

Fókuszban

Véget ért a VIII. Fürkész verseny

Április 13-án, szombaton 17.30-tól került sor a VIII. Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny országos fordulójának díjkiosztójára az Ady Endre Elméleti Líceum dísztermében.

Sport

Országos Drámapedagógiai Napokat tartottak

Váradon szervezték meg az elmúlt hétvégén, pénteken és szombaton az Országos Drámapedagógiai Napokat. A rendezvényt, amelynek a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) új épülete adott otthont, péntek délután nyitották meg, majd előadások következtek.

Törzsasztal Nagyváradon Szkárosi Endrével

Április 12-én, pénteken 17 órakor az Illyés Gyula könyvesboltban szervezett áprilisi Törzsasztal vendége Szkárosi Endre író, költő, előadóművész, a Szépírók Társaságának elnöke volt.

Szolgáltatás

Közlemény

Az Ovisuli Egyesület, közösen a Fan Ice cukrászdával, rajzpályázatot hirdet három...

Kék hírek

Ittasan. Vasárnap délután a nagyváradi Meşteşugarilor utcán egy 29 éves Szeben megyei...

Gumiabroncsokat lopott

Pénteken délben a vaskohsziklási rendőröket arról értesítette egy 32 éves nagyváradi...

Színes

Bábszínház volt Köröstárkányban

Az elmúlt pénteken a Lilliput Bábszínház tartott előadást a köröstárkányi művelődési házban. Az ingyenes előadást a Magyar Polgári Egyesület szervezte a Bethlen Gábor Alap támogatásával.

Klaudia

Klaudia imádja a tavaszt, a napsütést. Nagyon szeret fotózásokra járni, imádja a kamerát, és a kamera is őt. Fotó: Janics Attila

Kisállat

Picit vadóc vagyok, de azért nagyon szeretetre méltó!

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés