Mutations of this issue:
Zoom
Mutasd a szöveget

Politika

Királyi városok együttműködése

A Festum Varadinum keretében Székesfehérvár mutatkozott be a váradi közönségnek több program segítségével. Az együttműködés történelmi kötelesség, hangzott el a beszédek során.

Legyen hivatalosan szabad a gyermeknap

Hivatalos szabadnappá válhat június 1-je azon törvénytervezet alapján, amelynek egyik társkezdeményezője Biró Rozália Bihar megyei szenátor, hangzott el a tegnapi váradi sajtótájékoztatón.

Ukrajna mellett

Románia támogatja Ukrajnát európai és euroatlanti közeledésében, kész segíteni az...

Visszalépett Munteanu

Visszalépett a jelöltségtől szerdán Marian Munteanu, a román jobboldal vezető erejének...

Második forduló

Fél tizenegyig a választási joggal rendelkezők 29,48 százaléka, a délután 17 órás...

Rö­vi­den

EMNP-jelöltek. Közel száz polgármesterjelöltet, mintegy kétszáz települési...

Helyi

Nemzetközi rajzpályázat volt várainkról

Nemzetközi rajzpályázat bemutatóját és díjátadóját tartották meg tegnap délben a várban, a Varadinum keretében. A kiállítás további két hétig tekinthető még meg. A szervezők mellett az eseményen jelen volt dr. Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester.

Civilek a Nagy Háború emléke ápolásában

A fenti címmel nyílt kiállítás tegnap délelőtt a nagyváradi vár I. épületében. A kiállítás kilnec olasz, magyar, köztük egy nagyváradi civil szervezet egy évtizede párhuzamosan, sok esetben együttműködésben végzett munkáját és eredményeit mutatja be.

Díját kapott Meleg Vilmos színművész

A 7. alkalommal megszervezett Partiumi Egyetemi Napok keretében kiállításmegnyitó zajlott a művészeti kar galériájában, melynek során átadták az idei Wagner Nándor-díjakat is.

Rö­vi­den

Házkutatások. A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság 32 helyszínen,...

Színes iskolanap

Nyugat-kávéház, Kincskereső, kézműves műhely, vallásverseny és még sok egyéb program zajlott tegnap a Lorántffy Gimnáziumban.

Sok millió eurós finanszírozás hulladékkezelésre

Újabb hatalmas támogatás érkezett térségünkbe az Európai Uniótól. 55 millió euróból korszerű hulladékkezelési rendszer épül Bihar megyében. A nagyváradi már majdnem kész. A jelenlegi városi hulladéklerakó mellett egész ipari negyed-szerű komplexumot húztak fel.

Legyen mindig időnk az irgalmasságra

Szerdán a Festum Varadinum keretében ünnepi istentisztelet és szeretetvendégség volt az unitárius templomban. Igét hirdetett Bálint Róbert Zoltán mészkői lelkész, a MUE előadó-tanácsosa.

Várad és Bihar az Árpád-kor végén

Tegnap a XXV. Festum Varadinum keretében Nagyvárad és Bihar az Árpád-korban címmel szerveztek történelmi konferenciát és könyvbemutatót a váradi városháza dísztermében. Érdekes előadások voltak.

HÁLÓ- találkozó

Az idei évben április 23-án, szombaton kerül megrendezésre a Háló „Merre tovább?”...

Uncategorized

A kínai kaméliás hölgy Nagyváradon

A csungkingi Chuan Ju Színház mutatta be Li Yaxian című operáját szerda este a nagyváradi színházban a Festum Varadinum programsorozat keretében. Exotikus, egyedülálló kulturális élmény volt ez az élő találkozás a kínai operával.

Rö­vi­den

Fotókiállítás. A Föld Napja alkalmából ma 18 órakor 22 vajdasági fotóművész 75...

Megyei körkép

Retrós Tavaszi Bált szerveztek Borson

Harmadik alkalommal szervezték meg a Tavaszi Bált Borson, ami minden évben egy-egy téma köré épül. Idén egy retró partival és annak hangulatával, díszleteivel kedvestetek a szervezők. Sztárvendégként Aradi Tibor és Varga Ferenc József humoristák emelték a bál hangulatát.

Diákok egy debreceni képzésen

A Rákóczi Szövetség jóvoltából nagyon értékes képzésen vehetett részt az Arany János Elméleti Líceum két IX. osztályos diákja Debrecenben. A résztvevők négy országból érkeztek.

Rö­vi­den

Kisszántó. „Nyitik még a tulipán” címmel tavaszváró bált rendeznek, 2016 április...

Borkóstoló

Az élesdi Poynár Miklós Borbarátok Köre szeretettel meghív mindenkit a 2016. április 23-án...

Lemondott, kirúgták?

A másodosztály küszöbén álló Nagyváradi Luceafărul trénere, Dan Dobai ismét lemondott. Állítólag kirúgták. A tény véglegesnek tűnik...

Román Kupa

A Bukaresti Dinamo együttese jutott be a labdarúgó Román Kupa döntőjébe, miután a hazai...

Vedresábrány: „minden utca aszfaltozott”

Vedresábrány községhez négy település tartozik: Apátkeresztúr, Fancsika, Monospetri, Vedresábrány. A lakosok abban a szerencsés helyzetben vannak – amit még a városiak is irigyelhetnek –, hogy valamennyi utcájuk aszfaltozott, és járdákkal van ellátva.

Sport

Monospetri Bábota néptánccsoport

Monospetriben egy éve, 2015 tavaszán alakult meg Kozák Róbert kezdeményezésére és Barcui Barna polgármester támogatásával a felnőtt néptánccsoport, vezetői a mihályfalvi Sütő házaspár.

Rö­vi­den

Pumpaház. Elkezdték az ivóvízhálózat bővítését és felújítását.

Ifjúsági program

A Monospetri Keresztúri Ifjak Egyesülete (MOKE) 2014 áprilisában alakult meg azzal a céllal, hogy közös programokba vonja be a monospet-ri és az apátkeresztúri ifjúságot. Már fiókegyesülete is van, s idénre az egész községet megmozgató rendezvény szervezését vette tervbe.

A vedresábrányi Hulda Egyesület

Vedresábrányban jelenleg működik egy civil szervezet, a Hulda Egyesület. Az egyesületet 2013-ban alapították, akkor tíz alapító tagja volt, és hivatalos jogi státussal rendelkeznek.

Diakónia Alapítvány

Vedresábrány község iskolaközpontja Monospetriben található. Ez a tanintézmény magában foglalja Monospetri diákjait, az előkészítő osztályoktól egészen a végzős nyolcadikosokig, csakúgy, mint a szomszéd falvak – Apátkeresztúr, Érfancsika, Vedresábrány – diákjait.

Apátkeresztúr nemesi birtok volt

Apátkeresztúr Margittától nyugatra helyezkedik el, a Margittát Székelyhíddal összekötő főúttól egy km-re. Apátkeresztúr nevét 1311-ben említi először az oklevél, Kereztur néven.

Színes

HungarOperett Gála Váradon

A szervezők szerint a 2015-ös nagy sikerre való tekintettel szervezték meg a második Hungar-Operett Gálát Erdélyben. Ez 2016. április 8–21. között zajlott, és egyik állomása Várad volt.

Ionela Biharban él, a modellkedés a hobbija.

A virágokat is. Nemcsak a füvet, hanem a virágokat is lenyírták a tömbházuknál, tudatta...

Sorozat lesz

Guy Ritchie a 2000-ben bemutatott Blöffel robbant be igazán a köztudatba, addig inkább egy...

Rö­vi­den

A leggazdagabb. Továbbra is Paul McCartney vezeti a leggazdagabb brit zenészek listáját,...

Címlap

Akik konszenzust akarnak

Tegnap sajtótájékoztatót tartott Pásztor Sándor, az RMDSZ Bihar megyei tanácsosjelölt-listájának a vezetője. Bejelentette: összefogás, csatlakozás, tisztelet címmel hirdet programot.

Képcikk a szélesre

Táncoratórium. Április 24-én 19 órától a Festum Varadinum zárógálájának keretében a...

Szabad munkahelyek

A Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) közleménye szerint április 20-án...

Rö­vi­den

Előadás. A Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság április 22-én 17...

Cím

A Sony úgy tervezi, olyan szériát kreála Blöffből,

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés